Databehandleravtale med Norsk helsenett

Lås som indikerer datasikkerhet

Har du som er privatpraktiserende husket å signere databehandleravtale med Norsk helsenett?

Norsk helsenett (NHN) sender nå ut e-post til alle sine kunder om at de må inngå «databehandleravtale» innen 14 dager. Bakgrunnen er at EUs personvernforordning (GDPR) blir en del av norsk lovgivning fra 25. mai. Forordningen skal ivareta håndtering av personvernopplysninger på en rekke områder i samfunnet. 

For privatpraktiserende psykologer som er på helsenett, krever forordningen at det inngås en «databehandleravtale» med Norsk helsenett for behandling av personopplysninger. 

NHN har utarbeidet en standardavtale. Avtalen signeres digitalt gjennom lenke i en egen e-post til alle som er kunde i NHN. Frist for å signere er 14 dager fra du mottar e-posten.

Avtalen er avtaleteknisk nødvendig for å samsvare med norsk lov fra 25. mai. Psykologforeningen oppfordrer til å signere avtalen så raskt som mulig og innen fristen. 

Dersom du er tilknyttet helsenett og ikke har mottatt e-posten fra NHN, eller du har andre spørsmål om signering av databehandleravtalen, ta kontakt med Norsk helsenett på e-post kundesenter@nhn.no eller på telefon 24 20 00 00. 

Developed by Aplia and ABC Data - Powered by eZ Publish - Om informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.