Avhengighetspsykologi får egen faglig interesseforening

Tor Levin Hofgaard, Liv Arnesen, Nikolaj Kunøe og Arne Holen

Psykologforeningens sentralstyre går inn for å gjøre Norsk forening for avhengighetspsykologi, NFAP, til faglig interesseforening.

NFAP skal jobbe for å fremme det psykologfaglige arbeidet innenfor rus og avhengighetsproblematikk. Leder Arne Holen sier det er viktig å styrke fagmiljøet og - kunnskapen om rus og avhengighet blant psykologer.

– Vi ønsker å være pådriver for utvikling innen rus- og avhengighetsfeltet. Da er det naturlig å være en del av det sterke fagmiljøet som Psykologforeningen representerer, sier han.

Holen påpeker at spesialiteten i rus- og avhengighetspsykologi nå er den tredje største spesialistutdanningen i Psykologforeningen, og at anslagsvis 5-600 psykologer jobber fulltid med rus og avhengighet i Norge.

Det var på sitt møte 14. februar sentralstyret gikk inn for å gjøre Norsk forening for avhengighetspsykologi til faglig interesseforening. Spørsmålet avgjøres endelig på Psykologforeningens landsmøte 20.-22. november.

Onsdag 3. april arrangerer NFAP sin årlige konferanse. Her kan du laste ned program og melde deg på.