Arbeidet stopper ikke

Håkon Kongsrud Skard. (Foto: Fartein Rudjord)

Høsten er over oss og med den kommer dessverre også en oppblussing av smitte flere steder i landet. Jeg håper alle klarer både å overholde smittevernregler og holde motet oppe, samtidig.

Foreningens arbeid har ikke stoppet opp tross hjemmekontor og pandemihåndtering.

Vi har den siste måneden hatt særlig fokus på statsbudsjettet og Stortingets behandling av dette. Vi ser et budsjett som er preget av korona, og vi har vært opptatt av at psykisk helse ikke glemmes når søkelyset er på smittevern.

Det er en trist kjensgjerning at selv om budsjettet inneholder tiltak som er ment å beskytte befolkningen mot de verste konsekvensene av pandemien, så er det grupper og individer som likevel rammes hardt. Særlig bekymret er vi for økonomien i enkelte kommuner hvor det meldes om store underskudd og påfølgende nedskjæringer i tilbud.

Jeg er stolt av innsatsen dere medlemmer gjør for å holde de ulike tilbudene operative i disse krevende tidene. Det er et stort behov for psykisk helsehjelp i befolkningen, og vi ser at flere sykehus forteller om etterslep i pasientbehandling i tillegg til de utfordringene som finnes i kommunesektoren.

Som forening søker vi også å holde vår egen virksomhet i gang. Vår forening består av over 10 000 medlemmer, og vi er helt avhengige av å kunne samarbeide og utveksle informasjon for å kunne levere etter beste evne som fagforening, faglig forening og samfunnsaktør. Det har derfor vært en stor glede å kunne besøke to lokalavdelinger den siste måneden.

I skrivende stund planlegger vi fortsatt å gjennomføre vår lederkonferanse, men ser oss nødt til å gjøre det digitalt. Vi foretar hele tiden fortløpende vurderinger av vår møteaktivitet opp mot gjeldende retningslinjer. Det gjelder også i dette tilfellet.

På Lederkonferansen skal vi for første gang lufte og drøfte det nye hovedsatsningsområdet «Arbeid og utdanning; påvirkningsfaktorer og inkluderingsarenaer», valgt på Landsmøtet. Det er vel ikke å avsløre for mye å røpe at en ny tittel blir en del av diskusjonen.

  

Med vennlig hilsen

Håkon Kongsrud Skard

President

Developed by Aplia and ABC Data - Powered by eZ Publish - Om informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.