Medlemsnytt

Finansminister Siv Jensen fremlegger statsbudsjettet.

Mye tyder på at psykisk helse har kommet styrket ut av budsjettforliket, men det er et stykke igjen til kraftpakken Psykologforeningen har etterlyst. Her er noen glimt med relevans for våre politiske satsingsområder.

Leder i Akademikerne helse, Rune Frøyland

Mandag 6. november fastslo Arbeidsretten at Rikslønnsnemnda ikke kan videreføre avtaler som inneholder store unntak fra arbeidsmiljøloven, uten at fagforeningen samtykker.

Hjertelig velkommen til den 3. nasjonale konferansen om helsepsykologi 12.-13. mars.

Sønn får klem av far

Kommentar

Når vi nå har fått servert ferske data som viser at det fins steder i landet der 60 prosent av barna vokser opp i fattigdom, har vi åpenbart en jobb å gjøre

Gutt trykker på smilefjes

Kommentar

Vi gratulerer regjerings- og støttepartiene med fornyet tillit. Gratulasjonene ledsages av store forventninger, skriver Tor Levin Hofgaard.

Ordfører Dan Johnsen i Lyngen

Helsemyndighetene forventer at psykologer engasjerer seg i lokalt folkehelsearbeid, men hvordan? Lyngen kommune har gode svar.

Medlemmene spør

Er det slik at psykologer strengt tatt ikke har lov til å henvise til andre deler av spesialisthelsetjenesten enn psykisk helsevern og rus? Medlemmene spør, vi svarer.

Fra venstre Halvor Stavland, Elisabeth Bjerke, Thilip Thangarasa (bloggansvarlig i SPU), Heidi Tessand og Suchi Badhwar

Psykologikongressen

Bloggende profesjonsstudenter fikk pris for engasjement og skriveevne under Psykologikongressen.

Tor Levin Hofgaard

Kommentar

Arendalsuka er en politisk heksegryte. I år deltar jeg for femte gang for å fremme vår politikk på psykisk helse-feltet.

Lenke der et spørsmålstegn er det ene leddet

Fra 1. september gjelder vilkår om manglende samtykkekompetanse før vedtak om tvungent psykisk helsevern.