Kollegastøtte i Oslo

Kontakt med en kollegastøtte har vist seg å være til god hjelp for å komme videre i yrkeslivet.

Psykologforeningens medlemmer – våre kolleger – har krevende roller de skal fylle. I løpet av et yrkesaktivt liv kan det oppstå situasjoner med behov for gode råd fra kolleger. Dette kan være situasjoner som bare er knyttet til arbeidssituasjon, men også problemer som er knyttet til livssituasjonen i videre forstand og som påvirker psykologens yrkesutøvelse. Ofte løses dette på uformelt vis på arbeidsplassen og/eller i kontakt med tillitsvalgte eller sekretariatet sentralt. I tillegg vil det være behov for noe mer – eller noe annet. Kontakt med en kollegastøtte har vist seg å være til god hjelp for å komme videre i yrkeslivet.

Hva er en kollegastøtte?

Psykologen som kontakter en kollegastøtte, vil vanligvis snakke med kollegastøtten (enten på telefon eller ved fremmøte) en til tre gangerDet vil ofte handle om diskusjoner om konkrete tiltak. Hensikten med kollegastøtten er å bistå en kollega som er i en vanskelig situasjon i kraft av sin profesjon eller sitt arbeid. Veiledning, råd og diskusjon kan dreie seg om vanskelige fagetiske dilemmaer, men like ofte om vanskelig arbeidssituasjon og videre vei i yrkeslivet. Kontakt med kollegastøtten kan være parallelt med annen bistand fra sekretariatet. Kollegastøtte er IKKE helsehjelp og ikke behandling. Dette er ikke ”psykolog for psykologen”. Det nedtegnes derfor IKKE journalnotater fra samtalene. 

Diskresjon

Diskresjon er en selvfølge, og medlemmer kan ta kontakt direkte med en i kollegastøttegruppen uten at andre blir gjort kjent med det. Se eksempler på lokale retningslinjer på lokalavdelingenes hjemmesider. Det er også mulig å få kontakt med en kollegastøtte i et annet område av landet dersom det er ønskelig. 

Se forøvrig retningslinjer som gjelder for kollegastøtteordningen (krever innlogging).

Kollegagruppen i Oslo består av:

  • Bernadette Christensen, tlf: 902 06 105
  • Petter Lohne, tlf: 994 32 607
  • Gjermund Tveito, tlf: 901 59 967
  • Anna Szulc, tlf: 917 92 543
Developed by Aplia and ABC Data - Powered by eZ Publish - Om informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.