Fagseminar 2014

NPF Oppland arrangerte den 14. oktober 2014 sitt årlige fagseminar på Maihaugen. 70 psykologer møtte opp til en lærerik dag.

Dette var andre gangen NPF Oppland arrangerer fagseminar på egen hånd. I år fikk vi besøk av Karin Isakssson Rø og Lene Berggraff, som begge har jobbet på Modum bad. Dagens overskrift var Utbrenthet og selvmedfølelse – teori og praksis fra Modum Bad.

Karin Isaksson Bøe

Karin Isaksson Bøe

Karin Isaksson Rø hadde et innlegg om Balansen mellom jobb og helse - ressurser og utfordringer for helsepersonell. Rø er lege og Spesialist i Arbeidsmedisin.  PhD (2010) universitetet i Oslo. 

Hun er instituttsjef ved Legeforskningsinstituttet og tilknyttet Avdeling for medisinsk atferdsvitenskap ved Institutt for medisinske basalfag, Universitet i Oslo. Kombinasjonen av klinisk erfaring fra allmennpraksis, arbeidsmedisin og psykiatri har vært viktig i arbeidet som overlege og rådgiver ved Ressurssenter for helsepersonell, Villa Sana, Modum Bad fra 2002 og fremover.

Nær sammenheng mellom klinisk erfaring og forskning/formidling har vært og er viktig i studiet av helse og arbeidskår blant helsepersonell, og Rø er svært erfaren på dette området. Sentral i legenes kollegastøtteordning. 

Lene Berggraff

Lene Berggraff

Lene Berggraff hadde et innlegg om (Selv)medfølelse - raushet og omsorg for selv og andre. Berggraff var ferdig utdannet psykolog fra Universitet i Bergen 2006 og jobbet ved poliklinikk for voksne i tre år etter studiet.

2009 startet hun på et PhD prosjekt sammen med professor Leigh McCullough, Bruce Wampold og Asle Hoffart ved Modum Bad og Universitetet i Oslo.

Doktorgraden ble fullført i 2013. Lene har, i tillegg til å forske, tilbudt klinisk behandling, veiledet og undervist i Norge og internasjonalt. Hovedinteressen hennes er hvordan selvmedfølelse og medfølelse kan bidra til bedre livskvalitet, i tillegg er hun opptatt av fokus på tidlig intervensjon og forebyggende arbeid.

Developed by Aplia and ABC Data - Powered by eZ Publish - Om informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.