Skeiv psykologi:

Seksualitets- og kjønnsmangfold i terapirommet​

Hvordan møte skeive klienter i terapirommet på en god måte? Vi inviterer psykologer og psykologistudenter til fagkveld på Litteraturhuset. Det blir et klinikknært fokus med innslag av både forskningsresultater og historiefortellinger. I tillegg til faglig påfyll byr vi på sandwicher fra Colonialen. Drikke kan kjøpes i baren. Arrangementet er et samarbeid mellom  Psykologfaglig nettverk for seksualitets- og kjønnsmangfold  og  Norsk Psykologforening Hordaland lokalavdeling .

Norman Andersen

Bifil: Begge deler eller midt i mellom?Norman Anderssen, professor i sosialpsykologi ved Universitetet i Bergen og forsker ved Uni Research Helse, vil diskutere utfordringer for bifile i dag. Utgangspunktet er blant annet det nasjonale forskningsprosjektet  Seksuell orientering og levekår , der det ble avdekket at flere bifile kvinner og menn - sammenliknet med lesbiske, homofile og heterofile - synes å ha noen unike utfordringer.

 

 

 

 

 

 

 

Kirsti Malterud

I skapet  hvorfor, hvordan og hva så?Kirsti Malterud, professor i allmennmedisin ved Universitetet i Bergen og seniorforsker ved Uni Research Helse, var med på å etablere rådgivningstjenesten for homofile i 1977, og har 35 års fartstid som fastlege. Kirsti vil omtale grunner til at noen fortsatt i våre dager skjuler sin seksuelle orientering, ulike strategier som brukes for dette, og konsekvenser for den enkelte og samfunnet. Hvorfor kommer de seg ikke bare ut av skapet jo før jo heller - det måtte da være mye bedre?

 

 

 

 

 

 

Silje-Håvard Bolstad

Skeive diagnoser – en kritisk historiefortellingSilje-Håvard Bolstad, psykolog med videreutdanning i sexologi, tar et kritisk tilbakeblikk på diagnostisering av kjønnsidentitet og seksuell orientering. Hvorfor var homofili en psykiatrisk diagnose, og hvordan ble diagnosen fjernet? Hva er forskjellen på kjønnsmangfold og kjønnsdysfori? Trenger vi en diagnose for barn som bryter kjønnsnormer?

Antall følgere, mars 2021: 565

Kollegastøtte

Hordaland lokallag har kollegastøtte for medlemmer som har behov for å drøfte faglige og etiske problemstillinger. Les mer om kollegastøtte.

Developed by Aplia and ABC Data - Powered by eZ Publish - Om informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.