Inspirasjonsprisen 2014: Judith van der Weele

Judith van der Weele

Judith van der Weele

Judith van der Weele er vinneren av Den Store Inspirasjonsprisen 2014. 

Prisen ble tildelt på lokallagets årsmøte 28.01.15. Van der Weele har særlig bidratt innen traumepsykologi og dissosiative lidelser, rettspsykologi (barnevern), minoritetsgrupper og oppdragervold.

Judith Van der Weele får prisen for sitt brennende engasjement og store produktivitet innen en rekke viktige psykologfaglige områder hvor hun har bidratt både med å hjelpe enkeltmennesker og spredt sin kunnskap gjennom å holde kurs, utvikling av treningsprogrammer for andre terapeuter, informasjonsvideoer, forskning, forfatterskap og gjennom å stå frem i media. 

Van der Weele er utdannet psykolog ved Universitet i Oslo. Etter videreutdanning i Nederland med fokus på diagnostikk og behandling av dissosiative lidelser, har hun vært aktiv i å fremme kompetansen i det norske fagmiljøet på dette området. Hun har blant annet jobbet i Stiftelsen Alternativ til Vold (2001 – 2007), med ansvar for utvikling av et psykologtilbud ved Oslo Krisesenter. Hun har hatt ansvar for et prosjekt for å styrke klinisk kompetanse i arbeidet med familievoldssaker hos etniske minoriteter.

Hun har også jobbet som spesialrådgiver ved Regionalt ressurssenter om vold og traumatisk stress (RVTS-Ø), hvor hun hadde ansvar for kompetansehevning i arbeidet med vold og traumer i spesialisthelsetjenesten. Hun har sammen med Stig Torsteinson medvirket i og produsert informasjonsfilmen ”Til barnets beste” til domstolsapparatet for å øke voldskompetansen blant norske dommere. Hun er aktiv foreleser i rettsapparatet og i barnevernet.

Nå jobber hun som privatpraktiserende psykolog og hadde i 2014 følgende pågående prosjekter: 

  • Developing training program in dealing with physical discipline of children, with Save the Children
 (Redd Barna)
  • Training judges in handling domestic violence in custody cases,  with National Court adm Norway
  • Training linkworkers in child protection services
  • Using the cultural formulation in clinical practice
  • Supervising therapists in treating traumarelated disorders

Få informasjon om arrangementer og relevante nyheter om det som rører seg i lokalavdelingen.

Økonomisk støtte

Vi kan gi økonomisk støtte til medlemsaktiviteter, f.eks. psykologmøter på arbeidsplassen, tillitsvalgtmøter etc. Søknad med angivelse av formål, antall deltakere og kostnad sendes til leder Joan Sigrun Nygard, email: joansigrun@hotmail.com . Pengene utbetales etter tilsagn og mot kvittering i ettertid.

Akershus lokallag har kollegastøtte for medlemmer som har behov for å drøfte faglige og etiske problemstillinger. Les mer om kollegastøtte .

Developed by Aplia and ABC Data - Powered by eZ Publish - Om informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.