Inspirasjonsprisen 2016: Rune Frøyland

Rune Frøyland

Rune Frøyland er vinneren av Den Store Inspirasjonsprisen 2016.

Rune Frøyland har vært visepresident i Norsk Psykologforening siden 80-tallet. Parallelt har han vært han leder ved Østbytunet behandlingssenter. Der har han hatt det faglige ansvaret for barna siden han kom dit i 1982 og er spesialist i barn og unge.

Fra Rune Frøyland ble visepresident har profesjonen vår vokst betydelig, både i antall og anseelse. Den lønnen vi i dag kanskje tar for gitt, har ikke kommet av seg selv. Etter tredve års betydelig innsats for faget og profesjonen, har Rune Frøyland gjort og fått til svært mye. Vi ønsker å trekke frem noen eksempler:

Han var i 1996 med på å få gjennomslag for spesialistkategorien. Det var ikke en opplagt seier. De ble i starten latterliggjort: Hva var en "psykologspesialist" - en spesialist på psykologer..? To måneder senere kom lønna som ga psykologer i den nye kategorien et lønnsløft på om lag 60 000 kroner.

Frøyland har også forhandlingsansvaret for legetunge Akademikerne Helse. Han har vært leder for Akademikerne Helse siden 2005, etter at daværende leder måtte gå av for en hemmelig protokoll som han ikke hadde ryggdekning for. Selv har han tidligere uttalt at han som påtroppende leder i Akademikerne Helse tenkte at situasjonen krevde diplomati og en ikke-konfronterende linje; en terapeutisk stil han hadde erfaring med. Når sentrale kilder i Legeforeningen har blitt spurt om hvorfor han får så tydelig tillit av dem, lyder svaret: "Han virker samlende og bidrar til at vi fokuserer på det viktigste". Frøyland er i en unik posisjon, ved at han er politisk valgt og samtidig har kompetanse til å ha et slikt forhandlingsansvar.

Det blir sagt om Rune Frøyland at han alltid er veldig godt forberedt, enormt faglig og politisk kompetent , varm, lyttende, støttende, klartenkt og "to the point", pragmatisk og inkluderende. Andre har trukket frem at han er en mann som ikke røper seg, alltid er etterrettelig og har et blikk for horisonten bak det umiddelbare forhandlingsresultatet.

Vi vil med prisen spesielt berømme hvordan han i 2016 frontet den lengste akademikerstreiken i historien. Vi er stolte over å si at han er psykolog. Han er en absolutt inspirasjon for oss andre, for den jobben han har gjort og jobben han gjør for oss psykologer."

Få informasjon om arrangementer og relevante nyheter om det som rører seg i lokalavdelingen.

Økonomisk støtte

Vi kan gi økonomisk støtte til medlemsaktiviteter, f.eks. psykologmøter på arbeidsplassen, tillitsvalgtmøter etc. Søknad med angivelse av formål, antall deltakere og kostnad sendes til leder Joan Sigrun Nygard, email: joansigrun@hotmail.com . Pengene utbetales etter tilsagn og mot kvittering i ettertid.

Akershus lokallag har kollegastøtte for medlemmer som har behov for å drøfte faglige og etiske problemstillinger. Les mer om kollegastøtte .

Developed by Aplia and ABC Data - Powered by eZ Publish - Om informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.