Inspirasjonsprisen 2015: Arnhild Lauveng

Arnhild Lauveng

Arnhild Lauveng er vinneren av Den Store Inspirasjonsprisen 2015. 

Arnhild Lauveng er psykologspesialist i klinisk samfunnspsykologi og i innspurten av sitt doktorgradsarbeid. Hun vinner prisen for sitt mangeårige engasjement knyttet til arbeid med verdighet og involvering av pasienter i psykisk helsevern. I doktorgradsarbeidet har hun kartlagt hvordan ulike rammevilkår slår ut på selvfølelsen og identitetsopplevelsen til mennesker med psykisk uhelse. Hun er opptatt av betydningen av individuelt tilpassede forløp og å hindre snever forståelse av mennesker vansker, og at gode planer og tverrfaglig samarbeid er viktige komponenter i utvikling av tiltak.

Lauveng er forfatter av flere både selvbiografier, fagprosa og barnebøker, og er en svært etterspurt foredragsholder. Hun har tidligere mottatt «Prisen til fremme av ytringsfriheten innen psykisk helsevern» i 2004, Fritt Ords honnørpris i 2008, og Åpenhetsprisen i 2010.

Som hedersgjest på psykologforeningen.no uttrykte Lauveng at hun ønsker at psykologer tar i bruk utradisjonelle behandlingsformer som trigger glede og inspirasjon. «Da vil vi komme i en helt annen posisjon for å skape endringen vi ønsker. Det er mye enklere å samarbeide med fornøyde mennesker enn med misfornøyde», sier hun.

Akershus lokallag er stolte av å gi Inspirasjonsprisen for 2015 til Lauveng, og ønsker henne lykke til i innspurten med doktorgraden. 

Prisen ble kunngjort på Årsmøtet til Akershus lokallag 28. januar 2016 og ble overrakt til Lauveng på sommerfesten til Oslo og Akershus lokallag 27. mai 2016 på utestedet "Ingensteds".

Få informasjon om arrangementer og relevante nyheter om det som rører seg i lokalavdelingen.

Økonomisk støtte

Vi kan gi økonomisk støtte til medlemsaktiviteter, f.eks. psykologmøter på arbeidsplassen, tillitsvalgtmøter etc. Søknad med angivelse av formål, antall deltakere og kostnad sendes til leder Joan Sigrun Nygard, email: joansigrun@hotmail.com . Pengene utbetales etter tilsagn og mot kvittering i ettertid.

Akershus lokallag har kollegastøtte for medlemmer som har behov for å drøfte faglige og etiske problemstillinger. Les mer om kollegastøtte .

Developed by Aplia and ABC Data - Powered by eZ Publish - Om informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.