«Slitne leger er farlige leger»

Rune Frøyland på Eidvolls plass 22. september

«Kollektive beskyttende ordninger trygger pasientsikkerheten». Budskapet fra streikeledelsen var tydelig da Akademikerne Helse mobiliserte til streikemøte foran Stortinget 22. september.

Den 16. streikedagen fikk flere hundre frammøtte blant andre høre lederen i Akademikerne helse og visepresident i Psykologforeningen, Rune Frøyland fylle energi på streikeviljen.

Lange dager

Han oppfordret til å slå ring om det kollektive vernet av arbeidstidsavtalene, selve grunnlaget for streiken:

– Kollektive avtaler er en sikring mot en opphopning av lange dager og vakter. En sikring mot at leger ikke er for slitne på vakt. Slitne leger er farlige leger, sa Frøyland.

Han la vekt på de kollektive ordningene trygger pasientsikkerheten og sikrer gode helsetjenester.

Både Akademikerne og et stort antall andre arbeidstakerorganisasjoner, ser på Spekters forsøk på å fjerne kollektive arbeidsavtaler som et angrep på den norske modellen.

– De vi avtale med den enkelte lege. Det er en utålelig forskyvning av makt fra felleskapet og over til arbeidsgiver, sa Frøyland.

Massiv streikestøtte

Han understreket at prinsippene det streikes for støttes av et betydelig antall arbeidstakerorganisasjoner både i og utenfor helsevesenet, blant andre sykepleiere, hjelpepleiere, bioingeniører, politi, lærere, oljearbeidere, sekretærer, radiografer og lokomotivførere.

– Det er en grunn til at en samlet norsk fagbevegelse støtter denne streiken.  Støtten er massiv og det gir varme og energi, sa Rune Frøyland.

Forhandlinger, tillitsvalgtkurs, juridiske spørsmål

Telefontid 12:15-15:00