Brudd med Virke

Tau som ryker

Akademiker-foreningene, deriblant Psykologforeningen, brøt natt til fredag 9. september forhandlingene med Virke for medlemmene innen helse-, utdanning- og kultursektoren.

Alle forbundene i UNIO, blant annet Norsk Sykepleierforbund, og Lederne brøt samtidig. I tillegg brøt LO-forbundet Skolenes landsforening. LO og YS har derimot inngått ny tariffavtale.

Bruddet er i hovedsak begrunnet i at Virke ønsket at arbeidsgiver skulle få styringsrett til å endre pensjonsordning til hybrid-pensjon i blant annet spesialisthelsetjenesten, hvor det i dag er ytelsesordninger tilsvarende det som gjelder for offentlig ansatte.

Oppgjøret vil nå gå til mekling, men det er ikke avklart når dette vil finne sted.

Forhandlinger, tillitsvalgtkurs, juridiske spørsmål

Telefontid 12:15-15:00