Nye praksiskrav i klinisk voksenpsykologi?

Praksiskravene i fordypningen i klinisk voksenpsykologi er skjerpet fra 1. januar 2011. Hva innebærer dette, og er det vedtatt noen overgangsordning?

Spørsmål:

Jeg holder på med spesialistutdanning i klinisk voksenpsykologi og er ferdig med døgnpraksis. Nå har jeg blitt gravid og skal ut i svangerskapspermisjon neste måned. Så hørte jeg at det er vedtatt endringer i krav til praksis i voksenfordypningen. Jeg lurer på om min døgnpraksis vil bli godkjent hvis jeg blir lenge borte fra arbeidslivet og utdanningen.

Svar:

Det er riktig at praksiskravene i fordypningen i klinisk voksenpsykologi er skjerpet. I utfyllende bestemmelser for klinisk voksenpsykologi vedtatt av Sentralstyret 8. juni 2010 er det krav om ett årsverk ved døgnavdeling godkjent for tvang etter Lov om psykisk helsevern,mens det i de gamle bestemmelsene ble stilt krav om praksis ved døgnavdeling under Lov om psykisk helsevern. Kravet til poliklinikk er også skjerpet ved at det skal være allmenn poliklinikk i DPS. Kravet gjelder fra 1. januar 2011, men det er også vedtatt en overgangsordning:Psykologer som ønsker å søke godkjenning som spesialist i klinisk voksen­psykologi etter gjeldende utfyllende bestemmelser, må søke innen 31. desember 2015. Hvis en søknad ikke fører frem, gis en ankefrist på 12 uker.

For deg betyr det at du må bli ferdig med hele spesialistutdanningen innen 31. desember 2015 hvis du skal få godkjent døgnpraksis som ikke er godkjent for tvang, selv om den er under Lov om psykisk helsevern. Det samme gjelder for de som vil ha godkjent poliklinikkpraksis fra en spesialpoliklinikk. Med hele spesialistutdanningen mener jeg godkjent kurs, veiledet praksis, og skriftlig arbeid innen denne dato. De nye utfyllende bestemmelsene for klinisk voksenfordypning finner du på www.psykologforeningen.no

Developed by Aplia and ABC Data - Powered by eZ Publish - Om informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.