Bortfall av tillegg under svangerskap og foreldrepermisjon

Har jeg krav på å behold mine vakttillegg hvis jeg blir sykemeldt under svangerskapet? Hva skjer med vakttillegget under vanlig foreldrepermisjon?

Spørsmål:

Jeg arbeider i en vaktordning på et sykehus. For dette får jeg en fast månedlig godtgjøring i tillegg til månedslønnen. Jeg er for tiden i lønnet foreldrepermisjon. I siste trimester av svangerskapet ble jeg sykemeldt, og etter det gikk jeg ut i vanlig svangerskaps- og foreldrepermisjon. Jeg ser nå av lønnsslippen av vaktgodtgjøringen ikke lenger utbetales. Den vanlige månedslønnen får jeg heldigvis fortsatt. Har arbeidsgiveren virkelig anledning til å stanse utbetalingen av vaktgodtgjøringen?

Svar:

Nei, arbeidsgiver kan ikke gjøre dette. Dette skyldes at lønn under sykdom, svangerskap, fødsel og adopsjon mv. er tariffregulert, og som sikrer arbeidstakere full lønn i slike tilfeller. Med full lønn menes også all godtgjøring etter oppsatt tjenesteplan. Den faste vaktgodtgjøringen du har vil derfor inngå dekkes av begrepet ”full lønn”, og skal derfor ikke stanses i foreldrepermisjonstiden. Dette samme vil også gjelde dersom utbetalingen av godtgjøringen hadde blitt stanset da du var sykemeldt og i svangerskapspermisjon (normalt de tre siste ukene før termin). Tariffbestemmelsen jeg her har vist til fremgår av Overenskomsten mellom Spekter-Helse og Norsk Psykologforening m.fl, del A1, punkt. 1.1. For ordens skyld kan det nevnes at tilsvarende sosiale bestemmelser også finnes i statlig og kommunal sektor.

 

Developed by Aplia and ABC Data - Powered by eZ Publish - Om informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.