Enighet mellom partene i Oslo-oppgjøret

Christian Zimmermann

– Vi er overhodet ikke fornøyd med at Oslo kommune kun gir sentrale lønnstillegg i år. Det gjør det vanskeligere for kommunen å bruke lønn for å rekruttere og beholde fagkompetansen byen trenger.

Det sier forhandlingssjef i Psykologforeningen, Christian Zimmemann, i en kommentar etter at partene sent 23. mai kom til enighet i oppgjøret med Oslo kommune.

– Når vi til tross for dette, velger å akseptere oppgjøret, og ikke gå ut i streik, er det fordi vi blitt enige med Oslo om en prosess for å ivareta Akademikernes og Psykologforeningens syn i hovedoppgjøret i 2018, sier han.

Årets lønnsforhandlinger mellom Akademikerne og Oslo kommune endte med brudd for tre uker siden fordi ingenting av lønnspotten ble satt av til lokale forhandlinger.

Akademikerne og Psykologforeningens holdning at lønnsforhandlingene bør skje på den enkelte arbeidsplass.

Totaløkonomien i oppgjøret ligger på omlag 2,4 prosent, på linje med frontfaget.