Avtalepraksis sammen med andre oppdrag

Jeg har 100 prosent driftstilskudd fra det Regionale Helseforetaket og har i tillegg ulike oppdrag fra bedrifter. Skal jeg melde min virksomhet til Norsk Pasientskadeerstatningen (NPE)? Fristen gikk ut den 1. juni og jeg har ikke sett dette tidligere. Jeg er vel forsikret nok med min ansvarsforsikring via Psykologforeningen?

Svar: Alt du driver innenfor driftstilskuddet, er automatisk NPE-dekket uten at du gjør noe som helst. Spørsmålet er om du yter helsehjelp (slik NPE definerer helsehjelp) utenfor driftstilskuddet.

Har du oppdrag i for eksempel i krisehjelp, mot bedrifter eller mot offentlige instanser? Dersom deler av denne ekstra-aktiviteten i realiteten er helsehjelp, er du pliktig til å gi melding til NPE .

En del oppdrag fra bedrifter kan ha elementer av helsehjelp. Jeg anbefaler derfor at du har en liten prosent NPE-forsikring (for eksempel 5 eller 10prosent) for å være sikker. Fristen for å gi melding har gått ut, men NPE mottar fortsatt meldinger ”Unnlatelsessynden” blir kun større om du venter.

NPE og Psykologforeningens ansvarsforsikring overlapper ikke hverandre i dekning. NPE dekker et snevert helseområde, mens Psykologforeningens forsikring tar med seg hele den resterende bredden av psykologers arbeid. Dine oppdrag er varierte, noe som sikkert innebærer at du yter tjenester som ikke dekkes av NPE.

Konklusjon: Ja, takk – begge deler: Både NPE og Psykologforeningens ansvarsforsikring for deg. Selv om dette er mer komplisert enn tidligere, får det være en trøst dette til sammen blir mindre enn det du tidligere betalte.

Emneord: forsikring

Bank og forsikring

Gjennom våre avtaler med Danske bank og Storebrand får du fordelaktige bank- og forsikringstilbud.

Developed by Aplia and ABC Data - Powered by eZ Publish - Om informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.