Hender som beskytter hus og hjem

Fagartikler og svar på vanlige spørsmål om forsikring. For øvrige spørsmål, kontakt Forhandlingsavdelingen.

Forsikring er aktuelt der det er liten risiko for at noe galt skal skje og der det samtidig er stor økonomisk skade dersom uhellet er ute.

Kollektiv ansvarsforsikring for Psykologforeningens medlemmer.

Dresskledd mann med rød paraply

En uføreforsikring skal du inngå fordi du vil være trygg på hva slags inntekt/økonomi du får uansett hva som skjer med deg.

Psykologer som arbeider fulltid som selvstendig næringsdrivende har ved sykdom hittil fått utbetalt 65% av inntekt som sykepenger fra NAV, oppad begrenset til 6G (G = grunnbeløpet i folketrygden - kr 93.634 fra 1. mai 2017). Fra revidert nasjonalbudsjett 2017 gis det 75% refusjon fra NAV.

Spørsmålet gjelder tegning av gruppelivsforsikring og spørsmål om tidligere behandling eller egenterapi hos psykolog. Hvilke konsekvenser får dette? Og hva skal eventuelt stå i psykologens erklæring til forsikringsselskapet?