Kombinasjon av L-takster og Helfo-takster ved spesialisterklæringer

Kombinasjon av L-takster og Helfo-takster ved spesialisterklæringer

Det er ikke lenger mulig å kombinere L-takster med takstene for avtalespesialister (Helfo-takstene) for arbeidet med spesialisterklæringen (eller nødvendige undersøkelser for å kunne skrive erklæringen). NAV presiserer at det kun er L-takstene som skal benyttes i forbindelse med arbeid med erklæringer til NAV.

NAV mener at L-takstene gir tilstrekkelig godtgjøring for psykologens arbeid ved NAV-erklæringer. Dersom det er tilfeller der L-takstene vurderes av psykologen til ikke å gi tilstrekkelig økonomisk godtgjøring for arbeidet, f eks der hvor det er nødvendig med mer omfattende utredning i forbindelse med bestillingen fra NAV, må den enkelte psykolog selv avtale godtgjøring ut over L-takstene med oppdragsgivende NAV-kontor, eventuelt avslå oppdraget.

Innsending av regninger

For psykologer med refusjonsrett og avtale om direkteoppgjør med HELFO utbetales godtgjørelsen for spesialisterklæringer (og andre erklæringer til NAV) av HELFO. Psykologen som har refusjonsrett sender da inn regningen med L-takster elektronisk, sammen med andre krav om oppgjør etter vanlige behandlingstakster (HELFO-takster). 

Psykologer som ikke har avtale om direkte oppgjør må sende inn regning/faktura manuelt til oppdragsgivende NAV-kontor.

Developed by Aplia and ABC Data - Powered by eZ Publish - Om informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.