Økt kompensasjon for tilknytning til Helsenettet

I årets takstrundskriv (Rundskriv 02/2015) informerte vi om at det fra 1. januar 2016 vil være krav tilknytning til Norsk Helsenett for psykologer med driftsavtale med regionalt helseforetak.

Psykologforeningen har i flere år arbeidet for at et krav om oppkobling mot helsenett skal kompenseres økonomisk.

Avtalen som ble inngått i sommer innebar et tillegg på driftstilskuddet på kr 13 000 pr år i 100% avtalehjemmel, jf rundskrivets pkt 1.3. Denne avtalen er nå reforhandlet.

Ny avtale om økonomisk kompensasjon innebærer et tillegg på kr 16 250 pr år i 100% avtalehjemmel.

Fullt driftstilskudd med kompensasjon for oppkobling og drift av helsenett utgjør etter dette kr 487.630 på årsbasis fra 1. januar 2016. En vesentlig prisøkning i medlemsavgiften til Norsk Helsenett vil danne grunnlag for nye forhandlinger om ytterligere kompensasjon våren 2016.

Takstrundskriv 2015