Synne Engh-Hellesvik

Synne Engh-Hellesvik

Synne Engh-Hellesvik

«Du kan like godt si ja, du kommer til å blande deg inn likevel». Slik lød rådet fra en kollega da Synne Engh-Hellesvik lurte på om hun skulle påta seg lederansvar. Synne er andre kvinne ut i vår intervjuserie «Psykologer i ledelse».

Arbeidssted/stilling/oppgaver

Funksjonsdirektør/avdelingsdirektør i Bufetat region Øst. Inngår i en ledergruppe på fem og har ansvaret for familievern (11 statlige og tre kirkelige kontorer), statlig barnevern under 13 år (tre sentre) og en adopsjonsseksjon. Arbeidsoppgavene omfatter blant annet budsjett, styring og personaloppfølging av ledere.

 Jeg ble leder fordi…

… jeg hadde lyst. Det tok litt tid å komme dit fordi ledelse gjenfortalt (i bøker og omtale) hørtes kjedeligere ut enn det er i praksis.

Å være leder betyr noe flere arbeidstimer og at man er mer synlig, også når det begås bommerter. Men jeg er naturlig framoverlent, over gjennomsnittet engasjert og vil helst ikke sitte så mye stille.  Jeg har stor glede å få lov til å blande meg borti mye jeg ellers ikke ville hatt noe med å gjøre og dermed få være den jeg er hele tiden.

God ledelse for meg…

… er å skape gode forutsetninger for kunne være en god lokal leder. Som leder må du innse at kriteriet for at du selv skal lykkes, er at de du leder lykkes. Jeg medgir at det kan være vanskelig å holde fingrene fra fatet. Det kan krible etter å gå inn og lede – jeg fikk jobben fordi jeg er en god leder. Nå skal jeg lede andre ledere.

Som leder ønsker jeg å være lojal og å bidra til engasjement. Vår primæroppgave er å møte barn og familier i krise. Det er i møte med disse familiene vi finner mening i det vi gjør. Det er viktig å minne seg selv på hvem vi er til for og hvor det viktige egentlige skjer.

Gå til andre intervjuer med psykologer i ledelse.

Psykologifaget har lært meg…

…at menneskelige prosesser er relevant i alt vi gjør. I blant kan jobben være forbausende lik klinisk arbeid: Skape felles forståelse, få et felles prosjekt og bevege oss mot et felles mål.

Jeg tar vare på meg selv som leder…

….ved å være bevisst på hva jeg velger å prioritere tid på og å sette grenser mellom arbeid og fritid. For meg er familie og arbeid det viktigste. Venninneturer i helgene blir det ikke så mye tid til. Får jeg en jobbrelatert telefon hjemme, går jeg inn i et annet rom for å markere et skille. Man må ikke late som man får til alt. Derfor må man sette noen fysiske og mentale grenser.

Mine beste lederråd er at…

  • Fem hoder er bare bedre enn ett hvis man også bruker de fire andre
  • Hvis du har et ønske å bli leder: Ikke vent. Det passer sjelden bedre senere. Det er ingen skam å snu. Det er fortsatt et godt arbeidsmarked for psykologer og lønnsmessig er det ikke så stor forskjell.

Til neste etappe utfordrer jeg...

...Anne Helene Tveit, enhetsleder rusakuttmottak OUS

Emneord: ledelse

Developed by Aplia and ABC Data - Powered by eZ Publish - Om informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.