Kurs for nytilsatte psykologer i kommunale
helse- og omsorgstjenester

26.10.2020
27.10.2020
Anette Clausen m. fler
7.200,00 for medlemmer
14.400,00 for ikke medlemmer
21.09.2020

Logg deg inn for å få medlemspris

Se kursprogrammet her

Innføringskurset vil gi kunnskap om kommunen som arbeidsplass for psykologer, om myndighetenes føringer, om viktige juridiske rammebetingelser og ulike måter å ta psykologers kompetanse i bruk på i kommunale tjenester. Kurset vil også gi innblikk i viktige nettverk og ressurser samt være en nettverksskapende arena i seg selv. Hovedinnretningen er knyttet til nytt lovkrav i Helse- og omsorgstjenesteloven om psykologkompetanse fra 2020. Det vil være rikelig tid til erfaringsutveksling og drøfting av problemstillinger i plenum.

Målgruppe:

Psykologer i kommunale helse- og omsorgstjenester

Temaer:

• Samfunnsoppdraget til psykologer i kommunale tjenester
  •  Konkret om roller og oppgaver som psykolog i kommunen
  • Ulike roller og funksjoner psykologer kan ha og hvordan utvikle dem og romme dem?
    Med særlig fokus på tilbudet til barn og unge
  • Hvordan bruke psykologen i en forebyggende tjeneste for barn og unge
  • Styrking av psykisk helse og livskvalitet for utsatte ungdommer i bydelen med fokus på kvalitet og kompetansebygging, inkludering, tilgjengelig hjelp med lav terskel
  • Psykolog i kommunen, på lag med loven