Kurs for nytilsatte psykologer i kommunale
helse- og omsorgstjenester

26.10.2020
27.10.2020
Anette Clausen m. fler
7.200,00 for medlemmer
7.200,00 for ikke medlemmer
12.10.2020

Logg deg inn for påmelding

Se kursprogrammet her

Innføringskurset vil gi kunnskap om kommunen som arbeidsplass for psykologer, om myndighetenes føringer, om viktige juridiske rammebetingelser og ulike måter å ta psykologers kompetanse i bruk på i kommunale tjenester. Kurset vil også gi innblikk i viktige nettverk og ressurser samt være en nettverksskapende arena i seg selv. Hovedinnretningen er knyttet til nytt lovkrav i Helse- og omsorgstjenesteloven om psykologkompetanse fra 2020. Det vil være rikelig tid til erfaringsutveksling og drøfting av problemstillinger i plenum.

Målgruppe:

Psykologer i kommunale helse- og omsorgstjenester

Temaer:

• Samfunnsoppdraget til psykologer i kommunale tjenester
  •  Konkret om roller og oppgaver som psykolog i kommunen
  • Ulike roller og funksjoner psykologer kan ha og hvordan utvikle dem og romme dem?
    Med særlig fokus på tilbudet til barn og unge
  • Hvordan bruke psykologen i en forebyggende tjeneste for barn og unge
  • Styrking av psykisk helse og livskvalitet for utsatte ungdommer i bydelen med fokus på kvalitet og kompetansebygging, inkludering, tilgjengelig hjelp med lav terskel
  • Psykolog i kommunen, på lag med loven