Alvorlig og sammensatt problematikk

7.200,00 for medlemmer
14.400,00 for ikke medlemmer
02.12.2019

Les om valgfrie program godkjent til spesialitetene

3. samling - Psykose og rusmiddelavhengighet

Etter samlingen skal psykologen forstå sammenhengen mellom psykoser og rusmiddelavhengighet.

Psykologen skal kjenne til:

• rusmiddelbrukens betydning for utvikling av psykose og nærliggende tilstander
  • prinsipper for systematisk kartlegging av psykose hos pasienter som har rusmiddelavhengighet
  • differensialdiagnostiske vurderinger som gjøres for å kunne skille mellom rusutløst psykose og andre psykotiske tilstander
  • konsekvenser for rusmiddelavhengige pasienter ved hyppig psykosegjennombrudd og vedvarende psykotisk tilstand
  • pasienters levekår og livsbetingelser samt behov for sammensatte tjenester
  • ulike integrerte behandlingstilnærminger i møte med pasienter med rusmiddelavhengighet og psykose
  • involvering av pårørende

Samlingen vil gi innsikt i hvordan ulike kommuner/bydeler arbeider med samhandling og organisering av ulike tjenester for å oppnå bedring og habilitering for disse pasientene.

Deltakerne skal reflektere over eksempler fra egen praksis der arbeid med samtidig psykose og rusmiddelavhengighet er sentralt. Deltakerne må forvente å kunne dele sine eksempler med de øvrige deltakerne. Eksemplene kan være med fokus på system, grupper og individ.

Medlemspris i 2020 er 3600 per dag, og kurset fakturere per samling.

Tid: kl 0900-1700 alle dager.

Du melder deg kun på til 1. samling, du vil da automatisk være påmeldt alle 4 samlingene på programmet.

Vi gjør oppmerksom på at privatpraksis ikke er godkjent praksis i spesialistutdanningen, og du er selv ansvarlig for å sikre at du er i riktig veiledet praksis.

Psykologspesialister kan søke om å på delta på hele, eller deler av det valgfrie programmet som vedlikeholdsaktivitet, da stilles ikke krav til praksis og veiledning. Søknad sendes kurs@psykologforeningen.no

Dato Kursfase Pmld.frist Sted Kursnr
2. samling