Allmennpsykologi -
Psykologisk behandlingsarbeid i kommunal kontekst

11.06.2020
12.06.2020
Heidi Wittrup Djup
7.200,00 for medlemmer
14.400,00 for ikke medlemmer
07.05.2020

Logg deg inn for å få medlemspris.

Les om valgfrie program godkjent til spesialitetene

For å kunne starte på Valgfritt program til spesialiteten må du ha fullført alle fire samlingene i Fellesprogrammet. Valgfritt program og obligatoriske kurs kan ikke gjennomføres samtidig.

Påmelding gjøres til 1. samling, og det er bindene påmelding til alle fire samlingene i programmet (4 samlinger à to dager - til sammen 64 timer).

Det er krav til overveiende grad av samtidighet i praksis, veiledning og kursdeltakelse i spesialistutdanningen. For valgfritt program må du ha mer enn 30 timer veiledning, 32 timer kurs og 6 md. praksis samtidig.

Du er selv ansvarlig for at du er i godkjent praksis og i veiledning samtidig som du går på kurs. Privatpraksis er ikke godkjent i spesialistutdanningen. Send epost til spesialistgodkjenning@psykologforeningen.no dersom du er i tvil.

Psykologer som arbeider i kommunen og i førstelinjetjenester.

Psykologspesialister kan søke om å å delta på hele, eller deler av det valgfrie programmet som vedlikeholdsaktivitet. Søknad sendes kurs@psykologforeningen.no. Vi gjør oppmerksom på at deltakere som skal ha programmet til sin spesialitet har førsteprioritet.

1. samling: Rammer for psykologisk behandlingsarbeid i en kommunal kontekst

Etter første samling forventes det at psykologen har fått økt kunnskap om rammer for psykologisk behandlingsarbeid i en kommunal kontekst, samt økt rolleforståelse for arbeid som psykolog i en samfunns- og allmennpsykologisk ramme.

Temaer for 1. samling

• Klinisk arbeid i førstelinjetjenesten (Lover, retningslinjer, veiledere)
  • Prinsipper for lavterskelarbeid
  • Samhandling og teamarbeid
  • Forebyggende råd- og veiledningssamtaler i en kommunal kontekst
  • Kartlegge, vurdere og iverksette endringsarbeid gjennom nærpersoner og nettverk

Målbeskrivelse valgfritt program i Allmennpsykologi

Kursleder

Heidi Wittrup Djup er spesialist i samfunns- og allmennpsykologi og daglig leder ved Klinikk for krisepsykologi i Bergen. Hun har arbeidserfaring innen barnesakkyndig arbeid, traumepsykologi, kriseberedskap og flyktningfeltet. Hun er psykologforeningens representant i Standing Committee on Crisis, Disaster and Trauma Psychology, European Federation of Psychologists' Associations (EFPA). Hun er også medlem av Norsk psykologforenings menneskerettighetsutvalg (MRU) og har en bistilling som universitetslektor ved UiB. Fra 2019 har hun sittet i den regjeringsoppnevnte ekspertgruppen om unge som etterlates i utlandet mot sin vilje.

.

Tid: Kursdag 1 kl 0900-1700 og kursdag 2 kl 0830-1630

Medlemspris i 2020 er kr 3600 per kursdag, og faktureres per kurssamling.

Dato Kursfase Pmld.frist Sted Kursnr
11.06.20
1. samling
2. samling