Parterapi

7.200,00 for medlemmer
14.400,00 for ikke medlemmer
29.02.2020

Logg deg inn for å få medlemspris

For å kunne starte på Valgfritt program i Parterapi til spesialiteten må du ha fullført alle fire samlingene i Fellesprogrammet og obligatoriske kurs til egen spesialitet. Dokumentasjon på fullførte obligatoriske kurs sendes liv@psykologforeningen.no

Påmelding gjøres til 1. samling, og det er bindende påmelding til alle fire samlingene i programmet (4 samlinger á to dager - til sammen 64 timer)

Det er krav til overveiende grad av samtidighet i praksis, veiledning og kursdeltakelse i spesialistutdanningen. For valgfritt program må du ha mer enn 30 timer veiledning, 32 timer kurs og 6 md. praksis samtidig.

Privatpraksis er ikke godkjent praksis i spesialistutdanningen, og du er selv ansvarlig for å sikre at du er i riktig veiledet praksis. Send epost til spesialistgodkjenning@psykologforeningen.no dersom du er i tvil.

Målgruppe

Psykologer som skal bli spesialister og som ønsker mer kunnskap om parterapi. Det er krav til at psykologene som skal ta dette valgfrie programmet har gjennomført obligatorisk program til egen spesialitet.
Programmet er godkjent som vedlikeholdsaktivitet for psykologspesialister. Da stilles ikke krav til praksis og veiledning. Psykologspesialister som ønsker å delta på hele eller deler av det valgfrie programmet, må sende søknad til kurs@psykologforeningen.no

Målet med kurssamlingene (4 samlinger på til sammen 64 timer) er å øke deltakernes forutsetninger for å arbeide med par. Det skal være en sammenheng mellom kurssamlingene og det legges stor vekt på egenaktivitet og erfaringsbasert læring. Kurssamlingene skal tematisere ferdigheter som må utvikles også gjennom praksis og veiledning.

Målbeskrivelse valgfritt program i parterapi

1. samling: Grunnleggende forståelse av parrelasjoner

Etter den første samlingen vil deltakerne ha økte kunnskaper om:

• I hvilke sammenhenger/tilfeller parterapi er relevant og nødvendig metode for å bidra til endring for pasienter med ulike psykiske plager eller lidelser.
  • Barrierer og muligheter for å drive parterapeutisk praksis i systemer der paret ikke er primærklient (retningslinjer, oppdragsbeskrivelser etc.)
  • Hvordan parrelasjonen påvirker individet og andre relasjoner
  • Ulike faktorer som påvirker parrelasjonen som psykisk sykdom, somatisk sykdom, traumer, vold, rus etc.
  • Parterapi når relasjonen er preget av ulik makt (patriarkalske familier etc.), kjønnsroller og kjønnskamp
  • Parrelasjonen i et flergenerasjonsperspektiv
  • Hvordan initiere parterapi og hvordan gjennomføre førstegangssamtale med par

Tid: 0900-1700 alle kursdager.

Medlemspris i 2020 er kr 3600 per kursdag, og faktureres per kurssamling.

Dato Kursfase Pmld.frist Sted Kursnr
19.03.20