Spesialiteten i organisasjonspsykologi

Norsk psykologforening har ikke egne fordypningskurs til denne spesialiteten. Institutt for aktiv psykoterapi (IAP) arrangerer fordypningsprogram til spesialiteten i organisasjonspsykologi, og påmelding til programmet gjøres direkte til IAP. Mer informasjon finner du på www.iapnett.no

Hvis du har spørsmål om videreutdanningsprogrammet i organisasjonspsykologi, eller hvis du ønsker å melde deg på, kan du kontakte programkoordinator:

Henning Bang
E-post: henning.bang@psykologi.uio.no
Telefon: 90 83 55 22

Neste program starter høsten 2012 og avsluttes våren 2014. Programmet tilfredsstiller kravene til fordypningsområdet organisasjonspsykologi, og omfatter kurs og gruppevirksomhet. Det forutsettes at deltakerne arbeider innenfor fagfeltet organisasjonspsykologi, og at Norsk Psykologforenings fellesprogram er gjennomført.

Programmet sikter mot at deltakerne utvikler:

•  sin egen personlige stil og autoritet som organisasjonspsykolog
  • organisasjonspsykologiske kunnskaper og ferdigheter rettet mot et bredt register av problemstillinger som oppstår i organisasjoner
  • evne til å integrere kliniske, terapeutiske tilnærminger til arbeidet med organisasjoner

Seminarene vil dekke temaer som:

• Organisasjonspsykologrollen
  • Ledelsesutvikling og lederveiledning
  • Rekruttering og seleksjon
  • Konfliktforståelse og konflikthåndtering
  • Teamutvikling og gruppedynamikk
  • Det gode arbeidsmiljø
  • Organisasjonslæring
  • Presentasjonsteknikk
  • Organisasjonskultur – kartlegging og utvikling
  • Arbeid med store grupper

Veiledning

Deltakerne deles inn i veiledningsgrupper på opp til seks personer, og skal gjennom 60 timer gruppeveiledning i løpet av de to årene.

Aktuelle foredragsholdere

Det er ikke endelig avklart hvem som blir bidragsytere på videreutdanningen, men aktuelle personer er:

• Psykolog Jan Atle Andersen (konflikthåndtering)
  • Psykolog Henning Bang (lederutvikling, teamutvikling, organisasjonskultur)
  • Psykolog Ståle Einarsen (arbeidsmiljø, mobbing)
  • Ph.d . Philip McArthur (organisasjonslæring)
  • Psykolog Henrik Samuelberg (storgruppeintervensjoner)
  • Psykolog Espen Skorstad (rekruttering og seleksjon)

Pris

Deltakelse på videreutdanningen koster kr 15000 per semester. Utgifter til veiledning (ca 4000 per semester) kommer i tillegg.

Gå til bestemmelser for spesialiteten organisasjonspsykologi.

Gå til spesialistutvalget for organisasjonspsykologi.