Psykologisk arbeid med rus- og avhengighetsproblemer

Psykologisk arbeid med rus- og avhengighetsproblemer sikter mot å fremme psykisk helse for befolkningen som mottar helsehjelp i spesialisthelsetjenesten og innenfor kommunale tjenester for rus og avhengighetsproblemer.

Fordypningsprogrammet for psykologisk arbeid med rus og avhengighetsproblemer, som består av veiledet praksis, kurs og skriftlig arbeid, har som målsetting å gi psykologen en klinisk spesialistkompetanse som skal ligge til grunn for å yte forsvarlig helsehjelp til denne pasientgruppen.

Fordypningskursene viderefører kunnskap om forebygging, brukermedvirkning, utredning, diagnostikk og behandling på en slik måte at psykologene øker sin handlingsrefleksjon, yrkesetiske bevissthet og handlingskompetanse i forhold til hva som kreves av psykologer som jobber med pasienter som har rus og avhengighetsproblemer.

Det er en målsetting at psykologene skal få inngående kjennskap til pasientrettigheter og helselovene forøvrig som er av særlig betydning for de som arbeider innen dette feltet. Gjennom kunnskapsformidling vil samlingene gi psykologene bedre forutsetninger for å evaluere egen praksis samt å dokumentere hva som virker.

Gå til spesialistutvalget for psykologisk arbeid med rus- og avhengighetsproblemer .

Share |
Developed by Aplia and ABC Data - Powered by eZ Publish - Om informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.