Vold i et familieperspektiv

7.000,00 for medlemmer
7.800,00 for ikke medlemmer
10.04.2019

Logg deg inn for å få medlemspris

Kurstema:

Vold i et familieperspektiv

Målgruppe:

Psykologer som direkte eller indirekte møter klienter som har opplevd vold og overgrep i familien

Målsetning:

Å lære om voldens psykologi individuelt og relasjonelt, hvordan det preger den enkelte og familien som helhet. Fokus vil både være på forståelse og klinisk praksis.

Etter kurset:

Deltakerne skal ha fått en bedre forståelse av hvordan vold preger familien og enkeltindividet, i et livsløpsperspektiv. Deltakerne skal få kjennskap til konsekvensene voldsutøvelse og voldsutsatthet har, og hvordan dette kan lede til svært ulike reaksjoner og handlingsmønstre. Deltakerne vil ha forståelse for ulike voldsformer og konsekvenser av disse. Vi vil belyse voldens effekt på omsorgsrollen og konsekvenser for barns fungering og utvikling.

Kursinnhold:

-          Hva er vold?

-          Familievoldens konsekvenser

• For individet
  • For omsorgen
  • For utviklingen til barna, foreldrene og parforholdet

-          Kultursensitiv tilnærming til arbeid med vold i oppdragelsen

-          Behandling av utøverproblematikk (voksne)

-          Behandling av utsattproblemer (voksne og barn)

-          Arbeid med mamma- og pappadelen hos utøver og utsatt voksen

Undervisningsmetode:

Forelesning, videomateriale, kasusjobbing i grupper

Om kurslederne:

Siv Kavlie har jobbet i en årrekke med vold og har erfaring fra å jobbe med vold- og sedelighetsdømte i Bergen fengsel. Hun har i en periode jobbet med unge overgripere i prosjektet V27 ved Betanien hospital. Kavlie har siden 2016 vært tilknyttet ATV.

Nina Antonsen  er spesialist i klinisk barne og ungdomspsykologi og har lang erfaring fra BUP og har jobbet i MST-team i barnevernet. Hun var med å etablere ATV i Bergen i 2013 og er både leder og kliniker.

Kjetil Lysne har mangeårig erfaring fra BUP og erfaring fra familievernet. Han har særlig kompetanse på arbeid med sped- og småbarns psykiske helse. Lysne har vært ansatt i ATV Bergen siden oppstarten i 2013. Han jobber også med den yngste klientgruppen i ATV og bruker bl.a. metoden CPP.

Kurset starter 23. mai kl. 0900 og avsluttes 24. mai kl. 1700.
Kurset godkjennes som fritt spesialkurs og vedlikeholdsaktivitet med 16 timer.

Kurs: 10919, Vold i et familieperspektiv