Tverrfaglig samarbeid barn og ungdom
- Taushetsplikt/opplysningsplikt

Barn legger puslespill
Ragnhild Kverneland
3.500,00 for medlemmer
3.900,00 for ikke medlemmer
14.10.2019

Psykologer som jobber med barn og ungdom i kommunen

Praktisk jus

-       Meldeplikt, opplysningsplikt, taushetsplikt.

-       Bruk av samtykke

-       Journalinnsyn

-       Forskjell på yrkesmessig taushetsplikt og forvaltningsmessig taushetsplikt

-       Bruk av e-post og SMS i jobben

-       Hva utløser unntak fra taushetsplikt? (Opplysningsrett)

-       Dokumentasjon, journalføring (når man veileder andre)

-       Dokumentasjon av tverrfaglig samarbeid (hvem har ansvar?)

-       Delte stillinger; hvordan ivareta taushetsplikt mellom de ulike stillingene?

-       HPL og FVL

Målsetting

Ragnhild Kverneland

Kunnskap om reglene om taushetsplikt, taushetsrett og opplysningsplikt som gjør tverrfaglig samarbeid lettere samt at utsatte barn får riktig hjelp til rett tid.

Om kursleder

Ragnhild Kverneland er advokat og partner i advokatfirmaet Dehn DA. I det daglige er hun innleid kommuneadvokat for flere barneverntjenester og for Helse og omsorgstjenesten. Hun har bakgrunn fra fagbevegelsen som forhandlingssjef i Norsk Helse og sosialforbund (nå Fagforbundet), og har arbeidet der med helserett og forvaltningsrett i tillegg til arbeidsrett. I sitt daglige virke som advokat representerer hun foreldre i foreldretvister (barnefordelingssaker).

Kurs: 12819, Tverrfaglig samarbeid barn og ungdom - Taushetsplikt/opplysningsplikt