Suicidologi og vurdering av selvmordsfare

07.03.2019
08.03.2019
Kim Larsen
7.000,00 for medlemmer
7.800,00 for ikke medlemmer
31.01.2019

Logg deg inn for å få medlemspris.

Målgruppe: Psykologer og psykologspesialister

• metodeproblemer i selvmordsforskningen
  • selvmord - et lavfrekvent og et multikausalt betinget fenomen
  • viktige funn i suicidologisk forskning, som effekter av begrensning i adgang til selvmordsmetoder og spredningseffekter som følge av mediaomtale
  • kunnskap om hvordan det går med personer som har utført et alvorlig selvmordsforsøk
  • kunnskap om hvorfor det er så vanskelig å predikere selvmord på individnivå, samt den essensielle forskjellen mellom et prospektivt og et retrospektivt perspektiv
  • kronisk suicidalitet og selvskading
  • profesjonelles reaksjoner på selvmord og depresjon hos pasienter
  • egne reaksjoner i møte med suicidalitet, overføring og motoverføring
  • etiske dilemma ved selvmordsforebyggende tiltak på individnivå
  • det anvendes reelle og anonymiserte eksempler

Det forventes at psykologen vil få økte forutsetninger for å vurdere risiko- og beskyttelsesfaktorer, samt å dokumentere selvmordsrisikovurderinger i journal.

Om kursleder

Kim Larsen

Psykologspesialist Kim Larsen er tilknyttet Regionalt ressurssenter om vold, traumatisk stress og selvmordsforebygging, Region Øst/Sykehuset Østfold og Nasjonalt senter for selvmordsforskning og forebygging, Medisinsk fakultet, Universitetet i Oslo.

Kurset godkjennes som 16 timers fritt spesialkurs og vedlikeholdsaktivitet.

Tid: kl. 09.00-17.00 alle dager.

Kurs: 10119, Suicidologi og vurdering av selvmordsfare