Destruktiv ledelse og mulige mottiltak

Bryggen i Bergen
23.05.2019
24.05.2019
Leo Kant
7.000,00 for medlemmer
7.800,00 for ikke medlemmer
10.04.2020
  Logg deg inn for å få medlemspris.

Målgruppe:

Psykologer, leger eller akademikere med mastergrad i psykologi

Målsetning:

• Å gi en innføring i fenomenet destruktiv lederatferd (DL): konsept, konsekvenser og årsaker
  • Å identifisere mulige mottiltak mot DL på individ og organisasjonsnivå
  • Å gi en faglig basis for å kunne designe intervensjoner mot DL, personlig, som leder eller som organisasjonspsykolog eller organisasjonskonsulent

Innhold:

• Destruktiv lederatferd; konsept, konsekvenser og årsaker.
  • Barrieremodell for uønskede hendelser.
  • Kasus, egne og fra kursledelse applisert på individ respektive organisasjonsnivå
  • Individuelle intervensjoner: (a) bevisstgjørende, (b) simulering, kombinert med profesjonell tilbakemelding

Etter kurset skal deltakerne:

• Kunne redegjøre for hovedtrekk i nyere teori og empiri kring DL
  • Kunne knytte DL forskning til egen erfaring
  • Kunne bruke barrieremodell til å identifisere punkt for tiltak mot DL
  • Ha kjennskap til to typer individuelle intervensjoner
  • Kunne utvikle intervensjoner mot DL på individ og organisasjonsnivå

Om kursleder:

Leo Kant er psykolog - praktiker og forsker. Han er EuroPsy sertifisert spesialist i arbeids- og organisasjonspsykologi, med over ti års fartstid innenfor beredskap- og kriseledelse. Forskningen som stipendiat ved Universitetet i Bergen er fokusert på destruktiv ledelse, dess årsaker og konsekvenser. Han er blant annet publisert i The Leadership Quarterly. Leo er en anerkjent taler og prisvinnende forskningsformidler. Leo Kant søker vanskelige spørsmål, men enkle tiltak. Skal et tiltak fungere en regnværsdag må det bunne i både seriøse forklaringer og i noe som et feilbart menneske i farten kan mestre.

Kurset starter 23.mai kl 0900 og avsluttes 24.mai kl 1700.
Kurset er godkjent som fritt spesialkurs og vedlikeholdsaktivitet med 16 timer.

Kurs: 10519, Destruktiv ledelse og mulige mottiltak