Kriterier for frie spesialkurs

Frie spesialkurs skal godkjennes av Norsk psykologforening. Kurs godkjent for andre fordypningsområder enn det som søkes godkjent, er automatisk godkjent som frie spesialkurs.

Kriterier for godkjenning av frie spesialkurs

1. Kurset/konferansen har som målsetting å gi psykologene kompetanse på spesialistnivå tilsvarende fordypningskurs og bygge på kunnskapsgrunnlaget fra profesjonsutdanningen.
  2. Målgruppen må være psykologer, leger eller akademikere med mastergrad i psykologi.
  3. Undervisningen må gis i tråd med  Prinsipperklæring om evidensbasert psykologisk  praksis og  Etiske prinsipper for nordiske psykologer.
  4. Kursets tema og innhold skal være relevant for utredning, behandling eller evaluering av psykologisk praksis i den kliniske spesialiteten.
  5. Kursets tema og innhold skal være relevant for praksis som organisasjonspsykolog i spesialiteten for organisasjonspsykologi.
  6. Kurs i helselovgivning eller lignende kan vurderes særskilt ut fra relevans for praksis som spesialist.