Veiledning for psykologer som skal (fulltegnet)
veilede andre yrkesutøvere

30.09.2021
01.10.2021
Stella Marie K. Ottesen/Anne Grete M. Greaker
7.300,00 for medlemmer
14.600,00 for ikke medlemmer
26.08.2021

Logg deg inn for å få medlemspris.

.

For å kunne starte på valgfritt program til spesialiteten må du ha fullført alle fire samlingene i Fellesprogrammet. Valgfritt program og obligatoriske kurs kan ikke gjennomføres samtidig. Du må selv påse at krav til praksis og veiledning er oppfylt.

Påmelding gjøres til 1. samling, og det er bindene påmelding til alle fire samlingene i programmet (4 samlinger a to dager - til sammen 64 timer).

Det er krav til overveiende grad av samtidighet i praksis, veiledning og kursdeltakelse i spesialistutdanningen. For valgfritt program må du ha mer enn 30 timer veiledning, 32 timer kurs og 6 md. praksis samtidig.

Privatpraksis godkjennes ikke i spesialistutdanningen. Dette gjelder om man jobber som selvstendig næringsdrivende i form av enkelpersonsforetak, ansatt i eget aksjeselskap eller inngår i kontorfellesskap. Ta kontakt med spesialistgodkjenning@psykologforeningen.no for nærmere informasjon.

Målgruppe

Psykologer som veileder andre yrkesutøvere som pedagoger, sykepleiere, helse- og omsorgsarbeidere etc. på ulike arenaer og i ulike organisasjoner. Programmet kan også være aktuelt for psykologer som arbeider i organisasjoner som ikke tilbyr helsetjenester, men hvor veiledning av andre yrkesutøvere er sentralt. Det forutsettes at man arbeider på et sted der veiledning av andre yrkesutøvere er en viktig arbeidsoppgave.

Programmet er også egnet som vedlikeholdsaktivitet for psykologspesialister, og da gjelder ikke krav til veiledning og praksis. Psykologspesialister kan søke om å på delta på hele, eller deler av det valgfrie programmet som vedlikeholdsaktivitet. Søknad sendes kurs@psykologforeningen.no. Vi gjør oppmerksom på at deltakere som skal ha programmet til sin spesialitet har førsteprioritet.

Samling 1

Etter samlingen skal deltakerne forstå forskjellen på ulike veiledningsoppdrag og oppdragets konsekvenser for forventningsavklaring, veiledningsform og kunne sette veiledningen inn i en riktig kontekst ut fra organisasjons- og tverrfaglig kompetanseforståelse.

Forventet læringsutbytte

• Kunnskap om ulike typer veiledningsoppdrag og hva som kan kjennetegne disse
  • Kunnskap om å se veiledningsoppdraget i sammenheng med rolleavklaring (er ansvaret avklart med arbeidsgiver, eller er det psykologens oppgave å være med på å definere rollen?)
  • Kjennskap til ulike ansvarsområder, etikk og rammer
  • Økt organisasjonsforståelse
  • Økt forståelse for betydningen av tverrfaglig kompetanse

Les  Målbeskrivelse Veiledning for psykologer som skal veilede andre yrkesutøvere .

Om kurslederne

Stella M. K. Ottesen er utdannet psykolog fra UiB 2000. Spesialist i klinisk voksenpsykologi 2007. Jobbet som veileder siden 2004. Tatt NPF sin veilederutdanning. Jobber per d.d 50% på MS senteret i Hakadal og 50% i privatpraksis. Holdt kurs for Fellesprogrammet siden 2012.

Anne Grete M Greaker er spesialist i klinisk voksenpsykologi. Hun jobber i full stilling ved Fossumkollektivet, avdeling Primæren, med døgnbehandling av unge voksne med rusproblematikk og utredning av psykiske lidelser. Siden 2012 vært kursleder for Psykologforeningens fellesprogram. Har Norsk psykologforenings veilederutdanning og har kontinuerlig psykologer i veiledning. Veileder også andre yrkesgrupper.

Tid: Kl 0900-1700 alle kursdager.

Medlemspris i 2021 er kr 3650 per kursdag, og deltakeravgiften faktureres per kurssamling.

Dato Kursfase Pmld.frist Sted Kursnr
30.09.21