Behandling av psykosetilstander:

7.300,00 for medlemmer
14.600,00 for ikke medlemmer
12.08.2021

For å kunne starte på valgfritt program til spesialiteten må du ha fullført alle fire samlingene i fellesprogrammet.
NB! Obligatoriske kurs til spesialiteten Voksenpsykologi eller Barne- og ungdomspsykologi må være fullført.

Valgfritt program og obligatoriske kurs kan ikke gjennomføres samtidig. Du må selv påse at krav til praksis og veiledning er oppfylt.

Påmelding gjøres til 1. samling, og det er bindende påmelding til alle fire samlingene i programmet (4 samlinger à to dager - til sammen 64 timer).

Det er krav til overveiende grad av samtidighet i praksis, veiledning og kursdeltakelse i spesialistutdanningen. For valgfritt program må du ha mer enn 30 timer veiledning, 32 timer kurs og 6 måneder praksis samtidig.

Privatpraksis godkjennes ikke i spesialistutdanningen. Dette gjelder om man jobber som selvstendig næringsdrivende i form av enkeltpersonforetak, ansatt i eget aksjeselskap eller inngår i kontorfellesskap. Ta kontakt med spesialistgodkjenning@psykologforeningen.no for nærmere informasjon.

Forventet læringsutbytte

Etter samlingen skal psykologen kunne utvise forståelse for varierte årsaksfaktorer som kan utløse psykose og tilpasse psykosebehandlingen som følge av dette.

Samlingen vil omhandle:

• psykoseperspektiv i et livsløpsperspektiv
  • den historiske utviklingen av psykosebegrepet
  • behandling av aktuelle tilstander ut fra utviklingspsykologiske, sosiokulturelle og historiske perspektiver
  • pasienters opplevelse av psykosetilstanden og virksom hjelp
  • normalisering og dimensjonalforståelse
  • årsaker til psykose inkludert medfødt sårbarhet, utviklingsforstyrrelser, traume og krisereaksjoner og rus

Les målbeskrivelsen her

Tid: Kl. 0900-1700 alle kursdager.

Medlemspris i 2021 er kr 3650 per kursdag, og deltakeravgiften faktureres per kurssamling.

Dato Kursfase Pmld.frist Sted Kursnr
16.09.21