Eldrepsykologi:

7.300,00 for medlemmer
14.600,00 for ikke medlemmer
13.05.2021

Logg deg inn for å få medlemspris

Valgfritt program i eldrepsykologi er relevant for psykologer som skal bli spesialister i voksenpsykologi, samfunns- og allmennpsykologi, familiepsykologi, habiliteringspsykologi eller rus og avhengighetspsykologi

Psykologspesialister kan søke opptak på kursene som vedlikeholdsaktivitet. Da stilles ikke krav til praksis og veiledning.

Valgfritt program i eldrepsykologi skal gi psykologer som skal oppnå en annen spesialitet enn eldrepsykologi økte forutsetninger for å arbeide med forebygging, utredning, behandling og oppfølging av psykiske lidelser og demens hos eldre personer. Med eldre menes hovedsakelig personer over 65 år, men eldrepsykologi kan også omfatte yngre personer med aldersrelaterte tilstander. Samarbeid og oppfølging av pårørende er også sentralt.

Øvre del av livsløpet kjennetegnes både av utvikling, svekkelse og tap, men også muligheter for vekst og mestring. Det valgfrie programmet vil fokusere på helsefremmende tiltak, både i et forebyggings- og et behandlingsperspektiv.

Eldrepsykologien anvendes overfor eldre med et vidt spekter av vansker, ofte med behov for tverrfaglige tjenester.

Målbeskrivelse

Forventet læringsutbytte samling 2:

• Kunnskap om psykisk helse og risikofaktorer for psykisk uhelse hos eldre
  • Kunnskap om psykiske lidelser hos eldre, slik som depresjon, angst og psykoselidelser
  • Kunnskap om rus- og avhengighetsproblematikk blant eldre
  • Kunnskap om selvmordsproblematikk hos eldre
  • Kunnskap om hvordan psykiske lidelser kan utredes og kjenne til ulike verktøy/tester som benyttes i utredning og diagnostikk/differensialdiagnostikk
  • Kjennskap til ulike behandlingsmetoder, oppfølgingstiltak og pårørendesamarbeid
Dato Kursfase Pmld.frist Sted Kursnr
1. samling