Organisasjon og ledelse

7.300,00 for medlemmer
14.600,00 for ikke medlemmer
29.09.2021

Logg deg inn for å få medlemspris.

Les om valgfrie program godkjent til spesialitetene

.

Du melder deg kun på til 1. samling, du vil da automatisk være påmeldt alle 4 samlingene i dette programmet.

Det er obligatorisk veiledningsdag 05.eller 08.11.2021, som organiseres av kursledere. Veiledningsdagen dekkes ikke av kursavgiften.

Tid: kl 0900-1700 alle dager

Vi gjør oppmerksom på at privatpraksis ikke er godkjent praksis i spesialistutdanningen, og du er selv ansvarlig for å sikre at du er i riktig veiledet praksis.

Psykologspesialister kan søke om å på delta på hele, eller deler av det valgfrie programmet som vedlikeholdsaktivitet, da stilles ikke krav til praksis og veiledning. Den obligatorirske veiledningsdagen gjelder også for psykologspesialister som skal ha samlingene som vedlikehold. Søknad sendes kurs@psykologforeningen.no

Organisasjon og ledelse - kursbeskrivelse

Det valgfrie programmet i organisasjon og ledelse skal kvalifisere deltakerne til å kunne bidra mer til faglig og organisatorisk utvikling på arbeidsplassen, og til å kunne gå inn i lederroller i ulike sektorer. Les fullstendig målbeskrivelse for programmet på Psykologforeningens hjemmesider

Målgruppe for programmet

Programmet er rettet mot psykologer som ønsker å bidra til å utvikle organisasjoner og god ledelse. Det vil også være nyttig for nye ledere som ønsker en økt forståelse for lederoppgaver og organisatoriske sammenhenger. Programmet kan inngå i spesialistutdanningen eller kan tas som en vedlikeholdsaktivitet av spesialister som ønsker mer kunnskap og ferdigheter relevant for ledelse. Det forutsettes at psykologen har arbeidsoppgaver som er relevant for innholdet i kursprogrammet.

Mål for programmet

Programmet skal: gi økte forutsetninger for deltakelse i organisasjonsutvikling, gå inn i prosjektledelse, og anvende eget fag for å skape bærekraftige resultater for virksomheten gi økt forståelse for hvordan: - grupper og organisasjoner fungerer og - grupper og organisasjoner kan påvirkes og utvikles motivere, forberede og kvalifisere psykologer under spesialisering og psykologspesialister til å gå inn i ledelse og ta på seg formelle lederroller

Kurs

Kursdelen av programmet går over 4 samlinger â to dager, med én tilhørende dag i veiledningsgruppe for hver samling (totalt 32 timer) Programmet og kursene er basert på at deltakerne har mulighet for å utføre et prosjekt med relevans for virksomheten de arbeider i (eks. endringsarbeid, kvalitetsarbeid, resultat og oppfølgingsarbeid). Det forutsettes stor grad av egenaktivitet på og mellom samlingene.

Du melder deg kun på til 1. samling, du vil da automatisk være påmeldt alle 4 samlingene på programmet. Fellesprogrammet må være gjennomført dersom det valgfrie programmet skal godkjennes som en del av spesialistutdanningen.

Påmelding gjelder for hele programmet. Veiledningsgruppene er obligatoriske. De styres og organiseres av kurslederne og betales separat. Hele programmet kan også benyttes som vedlikeholdskurs.

Om kurslederne:

Kurslederne sitter alle i fagutvalget for organisasjonspsykologi Rudi Myrvang: Leder av fagutvalget for organisasjonspsykologi. Spesialist i arbeids- og organisasjonspsykologi. Medeier og leder cut-e. Interesseområder testpsykologi og seleksjon. Elisabeth Østrem: Psykolog og har arbeidet med organisasjonspsykologi i en årrekke. Ansatt i AFF og har ledet en rekke utviklingsprosjekter. Interesseområder: Lederutvikling Anders Wahlstedt: Spesialist i arbeids- og organisasjonspsykologi. Tidligere direktør ved Sørlandet sykehus, Klinikksjef for psykisk helse og rus, senere director of international cooperation. Nå selvstendig praksis som organisasjonspsykolog.

Dato Kursfase Pmld.frist Sted Kursnr
03.11.21