Psykologfaglig arbeid med barn og unges
omsorgsbetingelser (barnevern)

12021
06.05.2021
07.05.2021
Bernadette Christensen
7.300,00 for medlemmer
14.600,00 for ikke medlemmer
01.04.2021

For å kunne starte på Valgfritt program til spesialiteten må du ha fullført alle fire samlingene i Fellesprogrammet. Du må også ha gjennomført de obligatoriske kursene til spesialitetene i barne- og ungdomspsykologi, voksenpsykologi, familiepsykologi eller samfunn- og allmennpsykologi.

Påmelding gjøres til 1. samling, og det er bindene påmelding til alle fire samlingene i programmet (4 samlinger a to dager - til sammen 64 timer).

Det er krav til overveiende grad av samtidighet i praksis, veiledning og kursdeltakelse i spesialistutdanningen. For valgfritt program må du ha mer enn 30 timer veiledning, 32 timer kurs og 6 md. praksis samtidig.

Privatpraksis godkjennes ikke i spesialistutdanningen. Dette gjelder om man jobber som selvstendig næringsdrivende i form av enkelpersonsforetak, ansatt i eget aksjeselskap eller inngår i kontorfellesskap.
Ta kontakt med spesialistgodkjenning@psykologforeningen.no for nærmere informasjon.

Målgruppe
Psykologer som arbeider i en kontekst hvor barn og unges omsorgsbetingelser er et sentralt arbeidsområde. Psykologer som har fullført obligatoriske program til spesialitetene i barne- og ungdomspsykologi, voksenpsykologi, familiepsykologi eller samfunn- og allmennpsykologi. Psykologspesialister kan søke opptak til kursene som vedlikeholdsaktivitet. Da stilles ikke krav til praksis og veiledning.

1. samling: Barnevernets mandat og rammer

Etter samlingen skal psykologen
- Ha kunnskap om relevant lovverk, inkludert barns personlige rettigheter
- Ha kunnskap om organisering og styring av barnevernet i Norge, inkludert viktige samarbeidende instanser, som for eksempel skole, politi og helsestasjon
- Ha økt forståelse for psykologrollen i barnevernet og hvordan forholde seg til relevant lovverk
- Ha økt forståelse av psykologens rolle som veileder og konsulent for kollegaer og samarbeidspartnere
- Ha økt forståelse for samfunnets holdninger til barnevernet
- Kunne reflektere rundt barnevernets generelle kunnskapsgrunnlag
- Ha økt kunnskap om brukermedvirkning
- Ha økt forståelse for etiske dilemmaer knyttet til barnevernets mandat og rammer

Tid: kl 0900-1700 alle kursdager.

Medlemspris i 2020 er kr 3650 per kursdag, og faktureres per kurssamling.

Dato Kursfase Pmld.frist Sted Kursnr
06.05.21
1. samling
12021