Psykologfaglig arbeid med barn, unge og familier
Familiesamtale

13.01.2022
14.01.2022
Anne-Kristin Imenes
Pris annonseres senere
05.08.2021

Samling 2: Familiesamtale

.

Målet for samlingen er utvikling av psykologens ferdigheter i å gjennomføre familiesamtaler med spesiell oppmerksomhet på barnets perspektiv. I tillegg er det fokus på barnet i sitt omsorgssystem, barn som pårørende og risikovurderinger knyttet til barnet og dets omsorgssituasjon.

Etter samlingen skal psykologen:

• Ha økte ferdigheter i å ivareta barnet i samtaler der barnet betraktes som "problemet" og/eller der foreldre har egne vansker.
  • Ha kunnskap om hvordan foreldres psykiske helse og fungering påvirker barn, og hvilke sårbarhetsfaktorer man skal være oppmerksom på hos barn av psykisk syke og/eller volds og/eller avhengighetsproblematikk.
  • Ha økte ferdigheter i å samtale med barn og foreldre om foreldres psykiske sykdom.
  • Ha økte ferdigheter i å vurdere risikofaktorer i barnets omsorgssystem.

Du melder deg kun på til 1. samling, du vil da automatisk være påmeldt alle 4 samlingene i dette programmet.

Psykologspesialister kan søke om å på delta på hele, eller deler av det valgfrie programmet som vedlikeholdsaktivitet, da stilles ikke krav til praksis og veiledning.  Søknad sendes kurs@psykologforeningen.no . Vi gjør oppmerksom på at deltakere som skal ha programmet til sin spesialitet, har førsteprioritet.

Kursavgift i 2021 er kr 3650 per dag (medlemspris), og kurset faktureres per samling.

Tid: kl 0900-1700 begge dager.

Dato Kursfase Pmld.frist Sted Kursnr
1. samling