Eldrepsykologi:

7.300,00 for medlemmer
14.600,00 for ikke medlemmer
11.02.2021

Logg deg inn for å få medlemspris

Valgfritt program i eldrepsykologi er relevant for psykologer som skal bli spesialister i voksenpsykologi, samfunns- og allmennpsykologi, familiepsykologi, habiliteringspsykologi eller rus og avhengighetspsykologi

Psykologspesialister kan søke opptak på kursene som vedlikeholdsaktivitet. Da stilles ikke krav til praksis og veiledning.

Valgfritt program i eldrepsykologi skal gi psykologer som skal oppnå en annen spesialitet enn eldrepsykologi økte forutsetninger for å arbeide med forebygging, utredning, behandling og oppfølging av psykiske lidelser og demens hos eldre personer. Med eldre menes hovedsakelig personer over 65 år, men eldrepsykologi kan også omfatte yngre personer med aldersrelaterte tilstander. Samarbeid og oppfølging av pårørende er også sentralt.

Øvre del av livsløpet kjennetegnes både av utvikling, svekkelse og tap, men også muligheter for vekst og mestring. Det valgfrie programmet vil fokusere på helsefremmende tiltak, både i et forebyggings- og et behandlingsperspektiv.

Eldrepsykologien anvendes overfor eldre med et vidt spekter av vansker, ofte med behov for tverrfaglige tjenester.

Målbeskrivelse

Forventet læringsutbytte på 1. samling:

• Kunnskap om eldrepsykologens arbeidsoppgaver og funksjoner
  • Kunnskap om normale aldringsprosesser, fysiologiske, kognitive og psykososiale endringer
  • Kunnskap om alderisme som fenomen
  • Økt forståelse for betydningen av kultursensitivt arbeid med eldre, herunder den eldre generasjonens oppvekst og levekår, samfunnsmessige og kulturelle endringer
  • Kunnskap om betydningen av funksjonstap, samsykelighet/komorbiditet og polyfarmasi
Dato Kursfase Pmld.frist Sted Kursnr
18.03.21