Behandling av psykosetilstander

14.600,00 for ikke medlemmer
13.05.2021

Integrerte og helhetlige behandlingstilnærminger

Etter samlingen skal psykologene kunne tilby integrert og helhetlig behandling til pasienter med psykose og ta ansvar for at andre som tilbyr tjenester til pasientene gjør det i samsvar med behandlingsplanen.
Samlingen skal bevisstgjøre deltakerne på hvordan de kan anvende allmenne terapeutiske kunnskaper og ferdigheter ved behandling av psykose i ulike faser av sykdomsutviklingen.

Samlingen vil omhandle:

• fellesfaktorer for behandling av psykose
  • evidensbaserte tilnærminger og behandlingsforskning, herunder også tilnærminger til komorbide tilstander
  • medikamentell behandling ved psykose, indikasjon, effekt og bivirkninger
  • psykoedukasjon og selvhjelpsmetoder ved behandling av psykose
  • psykologen som vedtaksansvarlig herunder:
    ○ lovverk
    ○ tiltak som reduserer tvang og bidrar til riktig bruk av tvang
    ○ ivaretakelse av pasienter som er eller har vært under tvungent psykisk helsevern
  • betydning av arbeid skole og aktiviteter, samt tilnærminger for å ivareta dette
  • trening på hverdagsferdigheter
  • sosial funksjon og sosial ferdighetstrening

Det anbefales at deltakerne samler erfaringer med å anvende kunnskapen fra samling 1-3 og forbereder seg på å presentere disse erfaringene på samling 4.

Dato Kursfase Pmld.frist Sted Kursnr
2. samling