Alvorlig og sammensatt problematikk

Eva Karin Løvaas
Pris annonseres senere
18.04.2022

Les om valgfrie program godkjent til spesialitetene

Kurssamling 3 - Psykose og rusmiddelavhengighet

.

Etter samlingen skal psykologen forstå sammenhengen mellom psykoser og rusmiddelavhengighet.

Psykologen skal kjenne til:

• Rusmiddelbrukens betydning for utvikling av psykose og nærliggende tilstander
  • Prinsipper for systematisk kartlegging av psykose hos pasienter som har rusmiddelavhengighet
  • Differensialdiagnostiske vurderinger som gjøres for å kunne skille mellom rusutløst psykose og andre psykotiske tilstander
  • Konsekvenser for rusmiddelavhengige pasienter ved hyppig psykosegjennombrudd og vedvarende psykotisk tilstand
  • Pasienters levekår og livsbetingelser samt behov for sammensatte tjenester
  • Ulike integrerte behandlingstilnærminger i møte med pasienter med rusmiddelavhengighet og psykose
  • Involvering av pårørende

Samlingen vil også gi innsikt i hvordan ulike kommuner/bydeler arbeider med samhandling og organisering av ulike tjenester for å oppnå bedring og habilitering for disse pasientene.

Deltakerne skal reflektere over eksempler fra egen praksis der arbeid med samtidig psykose og rusmiddelavhengighet er sentralt. Deltakerne må forvente å kunne dele sine eksempler med de øvrige deltakerne. Eksemplene kan være med fokus på system, grupper og individ.

.

Medlemspris i 2022 er 3700 per dag, og kurset fakturere per samling..

Tid: kl 0900-1700 alle dager.

Du melder deg kun på til 1. samling, du vil da automatisk være påmeldt alle 4 samlingene på programmet.

Vi gjør oppmerksom på at privatpraksis ikke er godkjent praksis i spesialistutdanningen, og du er selv ansvarlig for å sikre at du er i riktig veiledet praksis.

Psykologspesialister kan søke om å på delta på hele, eller deler av det valgfrie programmet som vedlikeholdsaktivitet, da stilles ikke krav til praksis og veiledning. Søknad sendes kurs@psykologforeningen.no

Dato Kursfase Pmld.frist Sted Kursnr
1. samling