Eldrepsykologi:
Aldring, kognitiv funksjon og demens

28.10.2021
29.10.2021
Thale Kinne Rønqvist og Jørgen Wagle
7.300,00 for medlemmer
14.600,00 for ikke medlemmer
23.09.2021

Logg deg inn for å få medlemspris

Valgfritt program i eldrepsykologi er relevant for psykologer som skal bli spesialister i voksenpsykologi, samfunns- og allmennpsykologi, familiepsykologi, habiliteringspsykologi eller rus og avhengighetspsykologi

Psykologspesialister kan søke opptak på kursene som vedlikeholdsaktivitet. Da stilles ikke krav til praksis og veiledning.

Valgfritt program i eldrepsykologi skal gi psykologer som skal oppnå en annen spesialitet enn eldrepsykologi økte forutsetninger for å arbeide med forebygging, utredning, behandling og oppfølging av psykiske lidelser og demens hos eldre personer. Med eldre menes hovedsakelig personer over 65 år, men eldrepsykologi kan også omfatte yngre personer med aldersrelaterte tilstander. Samarbeid og oppfølging av pårørende er også sentralt.

Øvre del av livsløpet kjennetegnes både av utvikling, svekkelse og tap, men også muligheter for vekst og mestring. Det valgfrie programmet vil fokusere på helsefremmende tiltak, både i et forebyggings- og et behandlingsperspektiv.

Eldrepsykologien anvendes overfor eldre med et vidt spekter av vansker, ofte med behov for tverrfaglige tjenester.

Målbeskrivelse

Forventet læringsutbytte 3. samling:

• Kunnskap om aldring og kognisjon
  • Kunnskap om de vanligste demenssykdommene
  • Ha kunnskap om utredning ved mistanke om demens og ulike verktøy/tester som benyttes i utredning og diagnostikk/differensialdiagnostikk
  • Kunnskap om førerkortvurdering og psykologens plikter i denne sammenheng
  • Ha kunnskap om etiske aspekter tilknyttet formidling av en demensdiagnose
  • Kjennskap til ulike behandlingsmetoder, oppfølgingstiltak og pårørendesamarbeid
Dato Kursfase Pmld.frist Sted Kursnr
1. samling