Nevropsykologi:

Rune Raudeberg/Annette Holth Skogan
Pris annonseres senere
29.09.2021

For å kunne starte på de obligatoriske kursene til spesialiteten i nevropsykologi må du ha fullført alle fire samlingene i Fellesprogrammet.

Påmelding gjøres til kurs 1 og det er bindende påmelding til alle 7 kursene i kursrekka.

Det er krav til overveiende grad av samtidighet i praksis, veiledning og kursdeltagelse i spesialistutdanningen. Du må ha mer enn 90 timer veiledning, 80 timer kurs og 2 års praksis samtidig i spesialiteten i nevropsykologi.

Privatpraksis godkjennes ikke i spesialistutdanningen. Dette gjelder om man jobber som selvstendig næringsdrivende i form av enkelpersonsforetak, ansatt i eget aksjeselskap eller inngår i kontorfellesskap. Ta kontakt med spesialistgodkjenning@psykologforeningen.no for nærmere informasjon.

Kurs 2: Grunnkurs. Introduksjon 2

Forventet læringsutbytte

• Økt kunnskap om nervesystemets oppbygning, utvikling og funksjon og aktuelle nevrofaglige undersøkelsesmetoder for barn og voksne
  • Nevropsykologiske testmetoder i livsløpsperspektiv og i forhold kultur, kjønn og sammenheng
  • Økt rolleforståelse
  • Økt innsikt i fagetiske problemstillinger

Målsetting

Å gjøre psykologene kjent med hverandre og kullkoordinatorene.

Temaer for kurs 2

• Historikk vedrørende nevropsykologiens rolle innen klinisk psykologi/psykiatri og somatisk medisin
  • Funksjonell nevroanatomi, nervesystemets utvikling og plastisitet, genetikk
  • Nevrokjemi/nevrofarmakologi
  • Nevropsykologiske undersøkelsesmetoder av små og større barn, unge, voksne og eldre, praktisk og teoretisk
  • Strukturelle og funksjonelle hjerneavbildingsmetoder
  • Nevrofysiologi (EEG, evokedpotentials) Psykofysiologi (event-relatedpotentials)
  • Anamnese, metoder og prinsipper
  • Funksjonsdiagnostikk, differensialdiagnostikk og forløpsdiagnostikk
  • Behandling, særlig m.h.t. kognitiv svikt
  • Rolle og profesjon, etikk

Les   Målbeskrivelse Nevropsykologi

.

Tid: kl 0830-1700 alle tre dager.

Medlemspris i 2021 er kr 3650 per kursdag. Deltakeravgiften faktureres per kurssamling.

Dato Kursfase Pmld.frist Sted Kursnr
Kurs 1