Eldrepsykologi:
Eldrepsykologiens egenart og normal aldring

01.06.2022
02.06.2022
Ingebretsen, Solem og Daatland
7.400,00 for medlemmer
14.800,00 for ikke medlemmer
27.04.2022

Logg deg inn for å få medlemspris

For å kunne starte på de obligatoriske kursene til spesialiteten i eldrepsykologi må du ha fullført alle fire samlingene i Fellesprogrammet.
Obligatoriske kurs og valgfritt program kan ikke gjennomføres samtidig.

Det er krav til overveiende grad av samtidighet i praksis, veiledning og kursdeltakelse i spesialistutdanningen. For obligatoriske kurs betyr det at du må ha mer enn 60 timer veiledning, 48 timer kurs og 1,5 års praksis samtidig.

Du er selv ansvarlig for at du er i godkjent praksis og i veiledning samtidig som du går på kurs.

«Privatpraksis på et psykologkontor/institutt i spesialistutdanningen kan kun godkjennes for en begrenset periode på ett år og etter søknad. Se søknadsskjema med betingelser for godkjenning av privatpraksis.    Skjemaer

Ta kontakt med spesialistgodkjenning@psykologforeningen.no for nærmere informasjon.

I henhold til spesialitetens målbeskrivelse skal de obligatoriske kursene på 96 timer gjennomføres over minimum 18 mnd. Kursene skal ha en jevn spredning over perioden, jf. krav om samtidighet i praksis, veiledning og kurs.
Du er selv ansvarlig for å passe på at kursene ikke gjennomføres på kortere tid.

Dette kurset skal gi en forståelse av eldrepsykologiens egenart og utfordringer knyttet til øvre del av livsløpet innenfor en biopsykososial ramme.

Etter kurset skal psykologen ha kunnskap om:

• Betydningen av kultursensitivt arbeid med eldre, herunder den eldre generasjonens oppvekst og levekår, samfunnsmessige og kulturelle endringer
  • Normale aldersrelaterte endringer: Fysiologisk, sensorisk, kognitivt og psykososialt
  • Kjennetegn på god aldring og et aldersvennlig samfunn
  • Endringer av identitet, roller og funksjon
  • Betydningen av funksjonstap, komorbiditet og polyfarmasi
  • Faktorer som kan bidra til å opprettholde og bedre livskvaliteten for eldre
  • Eldrepsykologens arbeidsoppgaver

kl 0900-1700 begge dager