Barne- og ungdomspsykologi (Fulltegnet)
Behandling rettet mot barnet

37323
22.03.2023
24.03.2023
3
24
Oslo
Anders Flækøy Landmark
Pris annonseres senere
15.02.2023

Logg deg inn for å få medlemspris

 

  Målbeskrivelse Barne- og ungdomspsykologi

  

For å kunne starte på de obligatoriske kursene til spesialiteten i barne- og ungdomspsykologi må du ha fullført alle fire samlingene i Fellesprogrammet.

Det er krav til overveiende grad av samtidighet i praksis, veiledning og kursdeltakelse i spesialistutdanningen.
For obligatoriske kurs betyr det at du må ha mer enn 60 timer veiledning, 48 timer kurs og 1,5 års praksis samtidig. Praksis må være barnepraksis når du tar obligatoriske kurs til spesialiteten i barne- og ungdomspsykologi.

I henhold til spesialitetens målbeskrivelse skal de obligatoriske kursene på 96 timer gjennomføres over minimum 1,5 år. Kursene skal ha en jevn spredning over perioden, jf. krav om samtidighet i praksis, veiledning og kurs. Du er selv ansvarlig for å passe på at kursene ikke gjennomføres på kortere tid.

Privatpraksis på et psykologkontor/institutt i spesialistutdanningen kan kun godkjennes for en begrenset periode på ett år og etter søknad. Se søknadsskjema med betingelser for godkjenning av privatpraksis på  denne siden

Du må melde deg på til hvert kurs i denne kursrekken for å sikre deg plass på de kommende kursene, avmeldingsfrist er 5 uker før oppstart av de enkelte kurs.

Obligatoriske kurs og valgfritt program kan ikke gjennomføres samtidig.  

Kurs 3: Behandling rettet mot barnet

Etter dette kurset skal psykologen kunne behandlingstilnærminger rettet mot barn. Kurset tar for seg forskjellige behandlingsmetoder for de hyppigst forekomne tilstandene og problemer som barn blir henvist for.  

Etter kurset skal psykologen:

  • Ha økte forutsetninger for å vurdere behandlingstilnærminger for barn ved komplekse tilstandsbilder preget av kontekstuelle utfordringer, traumer og overgrep, utviklingsforstyrrelser og/eller utfordringer i tilknytningskvalitet
  • Kunne bruke utviklingsstøttende behandlingsmetoder for eksempel gjennom samtaler, lek, narrativer og metaforer
  • Ha inngående kunnskap om én evidensbasert metode for behandling av en utbredt tilstand (jfr. prinsipperklæringen om evidensbasert praksis)

Om kursleder

Anders Flækøy Landmark jobber ved BUP-Vest som psykologspesialist i barne- og ungdomspsykologi og som psykologfaglig rådgiver. Han underviser i tillegg på Psykologisk institutt ved UIO og på Høgskolen på Diakonhjemmet sykehus (VID). Anders har bakgrunn som psykoanalytiker og har en liten psykoanalytisk privatpraksis.

  

Tid: 0900-1700 alle dager

Dato Kursfase Pmld.frist Sted Kursnr
Kurs 2
05.09.22
Oslo
22.03.23
Kurs 3
15.02.23
Oslo
37323
Kurs 4
24.07.23
Digitalt
Kurs 5
08.11.23
Oslo
Developed by Aplia and ABC Data - Powered by eZ Publish - Om informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.