Oppdatering fra Akademikerne om koronasituasjonen

Leder i Akademikerne Kari Sollien foran Stortinget

Leder i Akademikerne Kari Sollien. Foto: Akademikerne

Psykologforeningen jobber aktivt gjennom Akademikerne, som har kontakt med myndighetene på flere arenaer.

Akademikernes leder, Kari Sollien, deltok fredag 20. mars i møte i Arbeidslivs- og pensjonspolitisk råd (ALPR) hvor tema var Korona-situasjonen. Møtet ble ledet av arbeidsministeren og fra myndighetene deltok også Landbruksministeren, statssekretær fra Næringsdepartementet og NAV-direktøren. Samtlige åtte hovedorganisasjoner var representert. Sollien understreket i møtet viktigheten av å følge spillereglene i arbeidslivet, og finne løsninger i dialogen mellom partene lokalt.

Videre la hun vekt på at man må sikre at det ikke blir grupper som faller utenfor de ulike livsoppholdsytelser som nå etableres. Dette gjelder spesielt de som er selvstendig næringsdrivende, hvor det fortsatt er mye som er uklart.

Videre arbeid under koronapandemien

Akademikerne har fått en direkte kanal til NAV. De legger opp til ukentlige møter med hovedorganisasjonene der det blir anledning til å ta opp spørsmålsstillinger knyttet til ytelsene, det vil bli et betydelig behov for avklaringer og tilpasninger i regelverket. Psykologforeningen gir innspill til Akademikerne knyttet til dette arbeidet.

På forhandlingssiden er det inngått flere avtaler som blant annet åpner for mer overtid og/eller fleksibel arbeidstid der det er behov for det på grunn av pandemien.

Les mer om avtalene her:

Developed by Aplia and ABC Data - Powered by eZ Publish - Om informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.