Kontantstøtteordningen til bedrifter

Mann med kalkulator

Foto: Shutterstock

– Privatpraktiserende psykologer må få høyeste kompensasjonsgrad, sier visepresident Rune Frøyland.

Torsdag 2. april la finansminister Jan Tore Sanner fram detaljene i kompensasjonspakken til næringslivet. Pakken er en kontantstøtteordning for dekning av bedriftenes faste kostnader, som blant annet leie av lokale, strømutgifter og forsikring. Kontantstøtten kommer i tillegg til egne ordninger for dekning av inntektstap for selvstendig næringsdrivende.

Redusert aktivitet og økonomisk usikkerhet

– Psykologer i private praksiser har fått redusert sin aktivitet og dermed fått en usikkerhet omkring praksisens økonomiske grunnlag, sier visepresident i Psykologforeningen Rune Frøyland.

– Privatpraktiserende ble beordret stengt som et av de tidlige koronatiltakene. Det er senere kommet unntak fra stengingen, men det opprinnelige stengingsvedtaket har påvirket pasienttilfanget. Sakkyndig- og nevropsykologpraksiser synes særlig rammet. Ettersom redusert aktivitet skyldes en statlig stenging mener vi at psykologene skal få høyeste kompensasjonsgrad, altså 90%, og ingen egenandel som trekkes fra før beregning av kompensasjonen, sier han. 

Kompensasjonsordningen er forløpig ikke vedtatt

Det er viktig å merke seg at dette foreløpig er et forslag, ikke en vedtatt ordning. Forslaget legges frem for Stortinget fredag 3. april. Deretter må det behandles i Stortinget og godkjennes av ESA.

Parallelt arbeides det med den tekniske løsningen for søknadsportalen. Ordningen er derfor ikke iverksatt ennå og det finnes ikke noe søknadsskjema tilgjengelig foreløpig. Intensjonen er at det er Skatteetaten som skal administrere ordningen. Så vidt vi skjønner tas det sikte på å kunne motta de første søknadene litt etter påske. 

Developed by Aplia and ABC Data - Powered by eZ Publish - Om informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.