Covid-19 kan nå gi rett til yrkesskadeerstatning

Kvinne som er på jobb og syk

Foto: Shutterstock

Regjeringen har endret reglene slik at koronasmitte kan gi rett til yrkesskadeerstatning. Samtidig gjøres det klart at også ansatte på hjemmekontor vil være dekket av reglene om yrkesskadedekning i folketrygden. 

Koronasmitte og covid-19 har ikke være på listen over de sykdommer som kunne godkjennes som yrkessykdom og gi rett til yrkesskadeerstatning. Dette endres nå av regjeringen, etter at arbeidstakerorganisasjonene som organiserer helsepersonell for noen uker siden sendte brev til arbeids- og sosialdepartementet med forespørsel om å sikre yrkesskadeerstatning for ansatte som smittes av covid-19. De nye reglene vil også gjelde for yrkesskadeforsikringsloven. 

De nye reglene omfatter primært ansatte i helsevesenet. Samtidig er det også lagt opp til at regelendringene skal gjelde andre yrker der jobben gjøres i miljøer med særskilt sykdoms- eller smittefare, eller arbeidsområder hvor ansatte lett kan komme i kontakt med personer som er smittet av koronaviruset. 

Yrkesskadedekning på hjemmekontor 

Regjeringen har nå gjort det klart at ansatte på hjemmekontor fortsatt skal være sikret yrkesskadedekning i folketrygden, på samme måte som om de var på sin vanlige arbeidsplass. Ved en eventuell skade vurderes saken på samme måte som i alle andre yrkesskadesaker. Yrkesskadeforsikringen gjelder innenfor vanlig arbeidstid, i det rommet den ansatte nå jobber i hjemme. 

Reglene trer i kraft straks, og vil gjelde fra 1. mars 2020. 

Les regjeringens pressemelding om dette her.  

Developed by Aplia and ABC Data - Powered by eZ Publish - Om informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.