Aktuelt om koronasituasjonen

Mann i hengekøye foran vann

Flere arbeidsgiverorganisasjoner har bedt om endringer i ferieloven på grunn av koronasituasjonen. Arbeids- og sosialdepartementet har konkludert med at ferieloven har fleksibilitet nok til å møte disse utfordringene.

Kvinne som sitter alene i en sirkel med stoler

Det er nå etablert en kompensasjonsordning for faste kostnader og tapt inntekt som følge av koronasituasjonen.

4 personer som sitter i ring og snakker sammen

Les våre råd til psykologer som driver gruppeterapi, arbeid med barn og familier, nevropsykologpraksis eller sakkyndighetsarbeid, om hvordan de kan drive sin virksomhet på en måte som følger krav til smittevern.

Trist gutt som sitter med bena trukket oppunder haka

Gjennom gode tilbakemeldinger fra medlemmer og tillitsvalgte har Psykologforeningen bidratt med kunnskap om hvordan tilbudet ser ut i de ulike tjenestene, som følge av koronapandemien.

Logo Helsedirektoratet

Psykologer kan nå gjenoppta mer vanlig drift, med fysiske pasientmøter. Forutsetningen er at de kan følge kravene i den nye veilederen for smittevern.

illustrasjon om webinar

Her kan du se opptak av webinaret som ble arrangert 1. april og lese svar på spørsmålene som ble stilt underveis.

Illustrasjon av koronavirus

Mandag 20. april arrangerer Folkehelseinstituttet og Helsedirektoratet nettundervisning om covid-19 utbruddet og hvordan dette bør håndteres i helsevirksomheter med en-til-en pasientkontakt.

Kvinne som er på jobb og syk

Regjeringen har endret reglene slik at koronasmitte kan gi rett til yrkesskadeerstatning. Samtidig gjøres det klart at også ansatte på hjemmekontor vil være dekket av reglene om yrkesskadedekning i folketrygden.

Mann med kalkulator

– Privatpraktiserende psykologer må få høyeste kompensasjonsgrad, sier visepresident Rune Frøyland.

Visepresident Rune Frøyland

Flere psykologer har ikke hatt mulighet til å drive sin virksomhet fullt ut. Nå skal det utvikles bransjestandarder slik at disse vil kunne drive mer som vanlig.

Kvinne med som snakker i telefon headset

Mange ønsker å melde seg som frivillig i disse dager. Foreningen er positive til frivillig innsats, det er imponerende med medlemmenes engasjement. Vi ønsker å dele noen råd om frivillig innsats som autorisert helsepersonell.

Kvinne som sitter på en sofa og snakker med en psykolog

Folkehelseinstituttet jobber nå med å utarbeide en bransjestandard for psykologer, slik at det kan åpnes mer for vanlig drift med fysiske møter med pasientene. Psykologforeningen har gitt innspill.

Tegning av en mann som drar en annen opp

Regjeringen og Stortinget har den siste uken blitt enige om to krisepakker og en bankpakke, som skal dempe de økonomiske konsekvensene av koronapandemien. Få oversikt over tiltakene her.

Hender som skriver på pc

Mange psykologer har sammen med arbeidsgiver sett på muligheten for å tilby en veiledningstjeneste til egne ansatte under koronapandemien. Her får du råd om hvordan dette kan gjennomføres.

Person som sitter med laptop i fanget

Den europeiske psykologføderasjonen (EFPA) ber psykologer om hjelp til å kartlegge bruk av internettbehandling under Covid-19 utbruddet.

Håkon Kongsrud Skard

Dagens Medisin

Stengte barnehager, skoler og fritidstilbud går ut over barn som lever med omsorgssvikt. Det tar en landsby å oppdra et barn, og nå må landsbyen mobilisere, skriver President Håkon Skard på sin blogg i Dagens Medisin.

to røde dører

Psykologforeningen har tatt opp saken i møte med helseminister Bent Høie. Det jobbes også med å få mediene til å få ut korrekt informasjon.

Psykologer kan fortsette sin virksomhet, hvis de oppfyller krav om smittevern. Det oppfordres til å bruke telefon- og videokonsultasjon der det er mulig.