Informasjon om koronapandemien

Her finner du informasjon rettet mot våre medlemmer. Denne siden oppdateres fortløpende.

Koronaviruset har fått konsekvenser for oss alle. Situasjonen endrer seg fra dag til dag, og som helsepersonell er det ekstra viktig å være oppdatert.

Psykologforeningen vurderer fortløpende om videre kursvirksomhet blir utsatt eller kan gjennomføres på digital plattform. De som er påmeldt kurs vil få informasjon fra oss.

Vi oppfordrer alle våre medlemmer til å følge godt med på råd fra helsemyndighetene og egen arbeidsgiver.

Har du spørsmål til oss?

Psykologforeningens kontor har stengt inntil videre, og de ansatte jobber fra hjemmekontor. Vi er tilgjengelige på både e-post og telefon.

Vi ber om at henvendelser som ikke haster sendes på e-post til ønsket avdeling, og at telefonen primært brukes til spørsmål som det haster å få svar på.

I e-posten kan du gjerne angi eget telefonnummer og tidspunkt det passer å bli kontaktet på. Vi besvarer alle henvendelser så raskt vi klarer.

Vår kontaktinformasjon:

Mann i hengekøye foran vann

Flere arbeidsgiverorganisasjoner har bedt om endringer i ferieloven på grunn av koronasituasjonen. Arbeids- og sosialdepartementet har konkludert med at ferieloven har fleksibilitet nok til å møte disse utfordringene.

Kvinne som sitter alene i en sirkel med stoler

Det er nå etablert en kompensasjonsordning for faste kostnader og tapt inntekt som følge av koronasituasjonen.

4 personer som sitter i ring og snakker sammen

Les våre råd til psykologer som driver gruppeterapi, arbeid med barn og familier, nevropsykologpraksis eller sakkyndighetsarbeid, om hvordan de kan drive sin virksomhet på en måte som følger krav til smittevern.

Trist gutt som sitter med bena trukket oppunder haka

Gjennom gode tilbakemeldinger fra medlemmer og tillitsvalgte har Psykologforeningen bidratt med kunnskap om hvordan tilbudet ser ut i de ulike tjenestene, som følge av koronapandemien.

Logo Helsedirektoratet

Psykologer kan nå gjenoppta mer vanlig drift, med fysiske pasientmøter. Forutsetningen er at de kan følge kravene i den nye veilederen for smittevern.

Psykologforeningen vil gjennomføre noen kurs digitalt i mai og juni. Gruppeveiledning kan gjøres på video med opptil 4 deltakere.