Informasjon om koronapandemien

Her finner du informasjon rettet mot våre medlemmer. Denne siden oppdateres fortløpende.

Koronaviruset har fått konsekvenser for oss alle. Situasjonen endrer seg fra dag til dag, og som helsepersonell er det ekstra viktig å være oppdatert.

Vi oppfordrer alle våre medlemmer til å følge godt med på råd fra helsemyndighetene og egen arbeidsgiver.

Har du spørsmål til oss?

Psykologforeningens kontor har stengt inntil videre, og de ansatte jobber fra hjemmekontor. Vi er tilgjengelige på både e-post og telefon.

Vi ber om at henvendelser som ikke haster sendes på e-post til ønsket avdeling, og at telefonen primært brukes til spørsmål som det haster å få svar på.

I e-posten kan du gjerne angi eget telefonnummer og tidspunkt det passer å bli kontaktet på. Vi besvarer alle henvendelser så raskt vi klarer.

Vår kontaktinformasjon:

Aktuelle saker om koronasituasjonen

illustrasjon om webinar

Her kan du se opptak av webinaret som ble arrangert 1. april og lese svar på spørsmålene som ble stilt underveis.

Mann med kalkulator

– Privatpraktiserende psykologer må få høyeste kompensasjonsgrad, sier visepresident Rune Frøyland.

Håkon Kongsrud Skard

Dagens Medisin

Stengte barnehager, skoler og fritidstilbud går ut over barn som lever med omsorgssvikt. Det tar en landsby å oppdra et barn, og nå må landsbyen mobilisere, skriver President Håkon Skard på sin blogg i Dagens Medisin.

to røde dører

Psykologforeningen har tatt opp saken i møte med helseminister Bent Høie. Det jobbes også med å få mediene til å få ut korrekt informasjon.

Kvinne som ser på en behandler på en skjerm

Her finner du anbefalinger for bruk av videoløsninger i pasientbehandling under koronapandemien.

Psykologforeningen utsetter alle kurs, foreløpig ut april. Det åpnes for at gruppeveiledning kan gjøres på video med opptil 4 deltakere.

Psykologer kan fortsette sin virksomhet, hvis de oppfyller krav om smittevern. Det oppfordres til å bruke telefon- og videokonsultasjon der det er mulig.

Vi har utarbeidet et informasjons- og samtykkeskjema som kan brukes dersom det er aktuelt å gjennomføre psykologtimer utendørs. Skjemaet kan lastes ned herfra.

Tegning av en mann som drar en annen opp

Regjeringen og Stortinget har den siste uken blitt enige om to krisepakker og en bankpakke, som skal dempe de økonomiske konsekvensene av koronapandemien. Få oversikt over tiltakene her.

Håkon Kongsrud Skard

Kommentar

Vi er i en periode med stor belastning på samfunnet og en situasjon som stadig endres. Behovet for informasjon er stort, samtidig som kapasiteten til å formidle informasjon er begrenset.

Kvinne som har videoterapi foran en pc

Dette gjelder fram til 1. september 2020 og inkluderer nevropsykologiske utredninger, gruppe- og familieterapi, og spesialisterklæringer for NAV. Les også hva du bør gjøre hvis du som følge av korona har redusert aktivitet i din praksis.

Hender som skriver på pc

Mange psykologer har sammen med arbeidsgiver sett på muligheten for å tilby en veiledningstjeneste til egne ansatte under koronapandemien. Her får du råd om hvordan dette kan gjennomføres.

Kvinne med som snakker i telefon headset

Mange ønsker å melde seg som frivillig i disse dager. Foreningen er positive til frivillig innsats, det er imponerende med medlemmenes engasjement. Vi ønsker å dele noen råd om frivillig innsats som autorisert helsepersonell.

Akademikernes forhandlingsledere Rune Frøyland (f.v), Anders Kvam og Jan Olav Birkenhagen.

Akademikerne

– Dette er tiden for å være konstruktive. Vi står overfor formidable oppgaver og alle har et ansvar for at vi skal lykkes, oppfordrer Akademikernes forhandlingsledere i stat, kommune og helsesektoren.

Leder i Akademikerne Kari Sollien foran Stortinget

Psykologforeningen jobber aktivt gjennom Akademikerne, som har kontakt med myndighetene på flere arenaer.

Person som sitter med laptop i fanget

Den europeiske psykologføderasjonen (EFPA) ber psykologer om hjelp til å kartlegge bruk av internettbehandling under Covid-19 utbruddet.

Rune Frøyland

– I samarbeid med helsemyndighetene gjør vi det vi kan for å ivareta pasientenes behov, sier visepresident Rune Frøyland.

Helsepersonell som jobber med pasientbehandling har forbud mot utenlandsreiser fra 12. mars.