Hedersgjest

I spalten Hedersgjest publiserer vi regelmessig intervjuer med gode fagfolk fra hele landet. Kjenner du noen som fortjener oppmerksomhet for stort eller smått, noe uventet, nytt, morsomt eller alvorlig som har allmenn interesse? Send tips til per@psykologforeningen.no.

Møt våre hedersgjester:

Hanne H. Brroson

Hedersgjest

Psykolog Hanne H. Brorson har muligens funnet en snarvei for å få psykisk helse inn i skolen.

Ståle Einarsen. Foto: Psykologtidsskriftet

Hedersgjest:

Ståle Einarsen «puster» organisasjonspsykologi 24 timer i døgnet og er på vei til nok en talerstol.

Sverre L. Nielsen. Foto: Psykologtidsskriftet

Hedersgjest

Master-saken, globale krav til psykologkompetanse og arbeids- og organisasjonspsykologi. Psykologforeningens ”Grand Old Man”, Sverre Leonard Nielsen, fylte nettopp 75 år.

Adelheid Firing Hvambsal. Foto: Kirkens Bymisjon

Hedersgjest

Få ting gir Adelheid Firing Hvambsal mer mening enn å jobbe med mennesker som investerer hode, hjerte og store deler av fritiden for å realisere en visjon om å gjøre verden littegrann bedre. Fra 1. juni overtar psykologspesialisten roret i Kirkens Bymisjon i Oslo.

Martin Rosmo Hansen

Hedersgjest

Det spiller en rolle om pasienten er homo eller hetero, mener Martin Rosmo Hansen. − Desto mer bekymringsfullt er det at psykologer og annet helsepersonell ikke viser mer interesse for å lære om det.

Ingrid Sønstebø. Foto: Psykologtidsskriftet

Hedersgjest

Ringerike kommune: Da hun begynte som kommunepsykolog var det først og fremst behandling Ingrid Sønstebø så for seg at hun skulle drive med. Det tok ikke lang tid før hun skjønte at hun var på villspor.

Werner Nebelung. Foto: Psykologtidsskriftet

Hedersgjest

Han maktet kunststykket å skape en viral hit med en kronikk om noe så usexy som hvordan innsats måles og veies i psykisk helsevern.

Birgit Valla. Foto: Psykologtidsskriftet

Hedersgjest

Innen psykisk helse har klientenes tilbakemeldinger vært lite verdt, mener Birgit Valla. Hun er aktuell med et 150 siders essay om hvordan terapeuter kan gi mer effektiv behandling. Oppskriften er krevende, men tydelig: Systematisk feedback og trening, trening, trening.

Bjørnar Olsen. Foto: Psykologtidskriftet

Hedersgjest

Bjørnar Olsen er tydelig: Det er innflytelse han vil ha. For psykologien. Han vil treffe bredere og har gjort den redaksjonelle linja litt tøffere. Sjefredaktøren i Psykologtidsskriftet er vår hedersgjest i oktober.